Hlavní obsah

Kapela Epydemye bude koncertovat v bohnickém Divadle Za plotem

Novinky, Petr Mráček

Českobudějovická kapela Epydemye vydala své třetí album s názvem Kotlina, natočila videoklip Milada a připravila pro své příznivce speciální koncert v Divadle Za plotem v Praze-Bohnicích. Uskuteční se 5. října.

Foto: archív autora

Epydemye

Článek

Album Kotlina vydala Epydemye letos v červnu vlastním nákladem a je o ně velký zájem jak v řadách fanoušků skupiny, tak mezi odborníky a novináři. V recenzi deníku Právo deska obdržela hodnocení  90 procent a vysoké hodnocení získala i v časopise Rock and Pop. 

Na albu najdete 11 písní, které se zabývají důležitými momenty české historie 20. století a s ní spjatými osudy významných osobností. Autoři se dotýkají životních příběhů Jana Palacha, Artura Londona, Adolfa Opálky nebo Milady Horákové.

„Je to pro nás takový velký splněný sen. Pánové autoři zpracovali témata, která je dlouho zajímala a navíc se nám podařilo natočit album ve spolupráci s Daliborem Cidlinským jr., který je vynikajícím muzikantem a producentem,” říká zpěvačka a kontrabasistka Lucie Vlasáková. 

Na aranžích písní se podíleli také hostující muzikanti David Landštof (bicí a perkuse) a Josef Štěpánek (elektrické kytary a steel kytara).

Aktuálně k albu byl dokončen nový minimalistický videoklip ke křehké písničce „Milada,“ věnované Miladě Horákové. Videoklip pro Epydemyi vytvořilo MMstudio a natáčel se v pražských uličkách a zákoutích. Klip Milada si můžete prohlédnout ZDE.

Do třetice připravila Epydemye speciální koncert pro Kotlinu, na kterém  zahraje písně se všemi muzikanty, kteří se podíleli na natáčení. Koncert se uskuteční 5. října v bohnickém Divadle Za plotem. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám