Hlavní obsah

Kam pro věci s vlastním příběhem? Na charitativní bleší trh v Hodoníně

Novinky, Zlata Maděřičová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dekorace, nádobí, keramika, háčkované záclony, vyšívané ubrusy, hračky, plyšáky, knihy a spoustu dalšího si milovníci věcí s duší a vlastním příběhem mohou přijet koupit 13. prosince od 9:00 do 11:00 na prostranství naproti Muzea dobývání nafty, na ulici Kasárenská 4 v Hodoníně.

Foto: Eva Matušková

Nadační srdíčka

Článek

Charitativní bleší trh pořádá již tradičně Jihomoravská komunitní nadace z Moravské Nové Vsi.

„Nadace uspořádala již dva bleší trhy a to v květnu a v září. Na obou jsme se setkali s velkým úspěchem. Pokochat se krásnými věcmi a nakoupit si přišlo více než 420 lidí. Podařilo se nám získat pro nadaci více než 20 tisíc korun pro další projekty,” řekla předsedkyně správní rady Jihomoravské komunitní nadace Dagmar Nejezchlebová.

„Za důležité považujeme to, že spousta věcí bude velmi levných. Jde nám spíš o to, aby věci našly nové majitele místo toho, aby končily v popelnicích nebo na sběrných dvorech. A budou jistě i věci zadarmo. Hledáme starým věcem nové majitele,” doplnila Kateřina Sedláčková, zaměstnankyně nadace. 

Přínosem blešího trhu není v žádném případě pouze finanční efekt. Ten je spíš vzhledem k náročnosti relativně velmi slabý. Jde o to, že je třeba učit lidi dobře hospodařit se svými zdroji. A těmi jsou jistě i odpady. Téměř všechny druhy odpadů jde nějak využívat dál. Bleší trhy jsou proto dnes tak atraktivní, vítané, moderní.

Lidé si mohou přijít nakoupit za minimální ceny věci, které potřebují nebo se jim prostě jen líbí. Sami si také mohou prodat to, co jim doma překáží, ale přesto je jim líto je vyhodit.  Ať už proto, že věci mohou ještě někomu posloužit a udělat radost, nebo třeba jen z citových důvodů, například věci z pozůstalostí či nevhodné dárky.

Vstupné bude symbolických 10 korun. Občerstvení zajištěno. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám