Hlavní obsah

Kalendář pomoci 2019 byl slavnostně pokřtěn

Novinky, Helena Šebestová

Slavnostní křest kalendáře, na kterém se podílelo 14 neziskových organizací, proběhl v úterý 27. listopadu v pražském hotelu Amarilis při příležitosti svátku dárcovství známého jako Giving Tuesday.

Foto: Budupomahat.cz

Křest kalendáře pomoci

Článek

Charitativní Kalendář pomoci projektu BuduPomahat.cz je unikátním počinem na podporu neziskových organizací a obětavé práce jejich zaměstnanců.

Sjednocujícím prvkem kalendáře, který vychází opět po roce, se tentokrát stala hudba. Tým projektu BuduPomahat.cz se tak rozhodl spojit pracovníky neziskovek s osobnostmi, které mají blízko k hudbě. Nechybí mezi nimi Michal Dvořák ze skupiny Lucie, skupina Mandrage, zpěvačka Petra Černocká nebo herečka Táňa Fischerová.

 „Na kalendáři je krásné, že v něm neziskové organizace daly síly dohromady. Je tak vidět, kolik lidí pomáhá těm méně šťastným,“ říká Táňa Fischerová.

Fotografem kalendáře pomoci byl i letos Honza Kvarda. Ten přišel s netradičním nápadem na zpracování výsledných fotografií.

„Byla to velká výzva. Jednotlivé fotky jsme totiž kombinovali s ilustracemi, které vytvořila ilustrátorka Zuzana Slánská. Vznikly krásné a veselé obrázky,“ vysvětluje Honza. Graficky kalendář zpracoval Jakub Karman.

Organizace, které se objevily v kalendáři: Domov pro osoby se zdravotním postižením Sulická, ORBI PONTES, Nadační fond pro podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením, ERGO Aktiv, Tamtamy, Hewer, Nadační fond Pečovatel, Mezi námi, Smíšek, Nadační fond Pink Bubble, Asociace veřejně prospěšných organizací ČR, Aliance žen s rakovinou prsu, Spiralis, Remedium PRAHA, OZP Akademie.

Projekt podpořili: Hotel Amarilis, Tiskárna ZetPoint.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám