Hlavní obsah

K plesu Slováckého divadla patří i udělování Oskarů

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo by tu a tam odolal pozvání na velkolepý ples plný krásných večerních šatů, známých tváří herců a oblíbených melodií hraných živým symfonickým orchestrem? Ano, přesně takový je ples Slováckého divadla v Uherském Hradišti, letos už XXVII., který proběhne v sobotu 26. ledna.

Foto: archiv SD UH

Protagonistky muzikálu Kdyby tisíc klarinetů.

Článek

„Divadelní ples tradičně patří k nejnavštěvovanějším a nejoblíbenějším akcím plesové sezóny. A protože si to uvědomujeme, snažíme se divákům připravit každý rok plno překvapení. Letos tomu nebude jinak,“ uvedl ředitel Slováckého divadla Igor Stránský.

Co tedy návštěvníky čeká? Divadelníci připravují speciální plesové číslo, které se tentokrát ponese ve znamení úspěšného muzikálu Kdyby tisíc klarinetů, představí se ale tak v rolích obratných stepařů a program bude doplněný i o další muzikálové skladby. Herci se zkrátka chtějí ukázat v tom nejlepším světle a budou tak zpívat v doprovodu velkého Prestige Symphony Orchestra.

„Když spustíte a cítíte za zády velký symfonický orchestr, je to něco, co nezažijete každý den,“ vzpomíná na předchozí ročníky herec a moderátor David Vaculík a slibuje nejedno překvapení. „Myslím, že to, co na plese zazní tentokrát, nebude nikdo z hostů očekávat. Moc se na to s kolegy těšíme,“ dodal. Kromě zmiňovaného hudebního tělesa plesové hosty potěší i Benny Q a Cimbálová muzika Jaroslava Čecha.

Ani to není všechno. Tradičním ceremoniálem je vyhlášení ceny popularity Slovácký Oskar a ceny kritiky nazvané Největší z pierotů. Letos bude podruhé udělena i cena Komediantů. „Když v zákulisí vidíme, kolik lidí se na každé inscenaci podílí, tak je nám líto, že se o nich moc neví. Rozhodli jsme se tedy, že my sami udělíme cenu některému z našich výtvarníků, scénografů, choreografů, hudebních skladatelů – zkrátka těch, bez kterých by jednotlivé inscenace nebyly tak dobré, jak jsou,“ vysvětlil autor trofeje David Vacke.

Za divadelníky osobně dorazí i prezident Herecké asociace Jiří Hromada. „Slovácké divadlo patří k tomu nejlepšímu u nás, a i když bych je moc rád navštěvoval pravidelněji, jsem potěšený, že se mi to podaří aspoň jednou za čas a že to bude navíc tak v slavnostní večer,“ svěřil se známý herec, dabér a společenský aktivista.

XXVII. ples Slováckého divadla vypukne v sobotu 26. ledna ve 20 hodin v uherskohradišťském Klubu kultury.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám