Hlavní obsah

K dopravě žáků budou až do konce školního roku použity zvláštní spoje

Novinky, Redakce Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trolejbusy a autobusy MHD Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice budou mít k dispozici potřebnou přepravní kapacitu pro dopravu žáků do škol. V omezeném rozsahu začala školní docházka po koronavirovém přerušení již od 11. května, ve větší míře se žáci vrátí do škol od 25. května.

Foto: Magistrát města Zlína

Ilustrační foto

Článek

Několik zvláštních tzv. školních spojů MHD bude vypravovat ve dnech školního vyučování od 25. května až do konce školního roku Dopravní společnost Zlín – Otrokovice.

Tyto posilové spoje zajistí dopravu žáků v především v ranních časech před začátkem vyučování, ale v některých případech i po obědě na konci předpokládané vyučovací doby. Budou vypraveny na linkách 5, 8, 13, 32, 55 a 90, zvláštní posilový školní spoj pojede také pro Základní školu Dřevnická v trase přes Příluky a Jaroslavice a pro ZŠ Mikoláše Alše v trase Prštné – Louky – Podhoří.

DSZO upozorňuje na několik časových změn v odjezdech školních spojů v porovnání se standardními jízdními řády, které platily pro pracovní dny: školní spoj z Prštného pojede v 7:08 (standardně v 7:15),školní spoj z Příluk-Za Kapličkou pojede v 7:25 (standardně v 7:35),školní spoj k ZŠ Trávníky pojede ze Štěrkoviště v 7:20 (standardně v 7:13) nejprve na zastávku Kvítkovice-náves a až poté ke škole, odpolední spoj pojede od školy ve 13:13 (standardně v 13:07) nejprve na zastávku Kvítkovice-náves a za 3 minuty pokračuje na Štěrkoviště.

„Situace je pro nás složitá, protože nemáme přesné informace o počtu žáků a časech, ve kterých budou mít vyučování nebo pojedou domů, ale spolu s městy se o děti určitě postaráme, aby se bezpečně dopravily do školy i zpět. Jednali jsme o tom s řediteli škol i se zástupci radnice,“ řekl ředitel DSZO Josef Kocháň.

Pracovníci DSZO si pořizují i vlastní průzkumy obsazenosti současných spojů a jsou připraveni reagovat operativně na situaci, pokud by někde rozsah dopravy nestačil.

Trolejbusy a autobusy DSZO jezdí od poloviny března v pracovních dnech kvůli koronavirové pandemii a přijatým ochranným opatřením v režimu tzv. prázdninových jízdních řádů („pracovní dny L a Z“), ve kterých žádné školní spoje zapracovány nebyly. I když už se řada cestujících do vozidel MHD vrátila, stále ne všichni, takže má přepravní kapacita vozů na linkách podle prázdninových jízdních řádů vzhledem k poptávce ještě dostatečnou rezervu.

Jízdní řády školních spojů jsou zveřejňovány jako příloha této tiskové zprávy a žáci se s nimi mohou seznámit na internetových stránkách www.dszo.cz a také ve svých školách.

Reklama

Výběr článků

Načítám