Hlavní obsah

Juniorský maraton slaví dvacáté narozeniny. Středoškoláci poběží Brnem v pondělí

Novinky, Věra Komoňová, Mgr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Semifinálové kolo jubilejního dvacátého ročníku Juniorského maratonu odstartuje v Brně již v pondělí 11. dubna. Na trati dlouhé 42,195 kilometrů se spolu utkají desetičlenné štafetové týmy středoškoláků z celého Jihomoravského kraje.

Foto: RunCzech

Juniorský maraton 2015

Článek

Juniorský maraton je neziskový projekt pořadatelů RunCzech běžecké ligy a největší běžecký závod pro studenty středních škol v celé České republice. Třináct semifinálových kol v třinácti krajských městech opět na startovní čáru přivede stovky středoškoláků z celé země.

Vytváření vztahu ke sportu, radost z pohybu nebo spolupráce v kolektivu. To jsou atributy Juniorského maratonu, které oceňuje také ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová.

„Přeji všem závodníkům 20. ročníku Juniorského maratonu hodně sil, vytrvalosti a úspěchů nejenom v tomto závodě. Jsem ráda, že tento středoškolský závod má takovou tradici a napomáhá mladým lidem prožívat zdravý životní styl a smysl pro fair play jak ve sportu, tak v životě,“ zmiňuje ministryně, jež rovněž nad celým Juniorským maratonem převzala záštitu.

Záštitu nad brněnským semifinálovým kolem převzal primátor Brna Petr Vokřál, který bude po závodě předávat ceny nejlepším. Přesně ve 12 hodin se na maratonskou trať vydá 25 týmů, startovním výstřelem závod odstartuje hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek, i on nad závodem drží záštitu.

„Jako doprovodný program na závodě uvidíme taneční skupinu TS Lady Stars z Hustopečí. Navštíví nás taky elitní český běžec Jirka Homoláč, který nám bude povídat o své přípravě v keňském Itenu, rozcvičí se s běžci a možná i poběží nějaký úsek,“ uvedl Bojan Nankovič z organizačního týmu RunCzech.

Na každého běžce čeká pět kol Lužánky a úsek o celkové délce 4,2 km. Každé družstvo má deset členů, přičemž minimálně tři z nich musí být dívky. Dohromady tak zdolají celou maratonskou vzdálenost. Každý běžec se pak v cíli může těšit na medaile.

Nejrychlejší týmy se mohou těšit na krásné ceny a květnové finále na Volkswagen Maratonu Praha, kde budou startovat po boku nejlepších světových vytrvalců. Všichni finalisté mají od organizátorů hrazenou dopravu do Prahy a zpět a ubytování ze soboty na neděli. Kromě zážitku ze závodu jsou pro všechny připraveny účastnická trička a v cíli medaile. Jedni vylosovaní šťastlivci se navíc mohou těšit na zájezd do Bruselu.

Registrace na Juniorský maraton jsou zdarma a hlásit se lze až do poslední chvíle. Stačí jen dát dohromady deset spolužáků a přihlásit se na www.runczech.com/jmc. Pokud se nechystáte běžet, přijďte podpořit mladé závodníky na trati. Celý program provází živá soutěžní atmosféra. Přijďte i vy podpořit mladé sportovce!

V případě zájmu kontaktujte: RunCzech, Tadeáš Mahel, PR & Media,  mob: +420 725 974 749, email: mahel@pim.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám