Hlavní obsah

Judista Václav Sedmidubský hvězdou USK Cupu

Novinky, Jana Horáková

V sobotu 5. února se na pražské hale Folimanka uskutečnil tradičně nejkvalitnější domácí turnaj. Letos se sešla výjimečná zahraniční konkurence ze Slovenska, Rakouska, Německa, Polska, Francie a Kyrgyzstánu. Nejvíce na tatami zazářil pražský judista Václav Sedmidubský ve váze do 73 kg.

Foto: Jana Horáková

Václav Sedmidubský (-73kg) - 1. místo USK Cup 2011

Článek

O své pocity z vítězství USK Cupu se podělil asi nejvýraznější osobnost z tohoto turnaje - a to vítěz kategorie do 73 kg Václav Sedmidubský z USK Praha.

Vašku, mluví se o vás jako o neporaženém judistovi na domácí půdě, souhlasíte s tímto tvrzením?

"Děkuji, ale ještě o takové suverenitě nemůže být řeč. Zatím jsem zvítězil v několika turnajích českého poháru a na podzim na MČR, kde mi vítězství udělalo obrovskou radost."

Stal jste se vítězem USK Cupu a vaše cesta ke zlatu se pro diváky zdála jasná. Sdílíte s nimi tyto pocity?

"Tím, že se letos na Folimance sešla asi nejkvalitnější konkurence za mnoho let, tak jsem měl obavy už při vážení. Ale věřil jsem si a řekl, že prostě musím vyhrát."

Vaše cesta ke zlaté medaili vedla přes pět soupeřů. Který protivník byl nejnebezpečnější?

"Určitě ten ve finále. Tariel (Kyrgyzstán) je velmi talentovaný a zápas byl hodně vyrovnaný. Podařilo se mi ho porazit na juko."

Jaký vás čeká další turnaj?

"Důležitý start mě čeká 12.února na turnaji světového poháru v Budapešti. Tam to bude o mnoho těžší. Rád bych získal na světovém poháru body do olympijské kvalifikace."

Závodně se věnujete judu, studujete VŠ a zároveň trénujete v Judo clubu Kidsport malé děti. Jak to vše dokážete stihnout?

"Někdy je to náročné, ale práce s dětmi mě moc baví. Kromě toho mi trénink a vysvětlování jednoduchých, základních technik pomáhá proniknout do principů juda a určitě mě to obohacuje i v závodní kariéře."

Co byste poradil dětem, které se chtějí stát úspěšnými judisty? 

"Myslím, že nejdůležitější je poctivě trénovat a vydržet. A taky poslouchat trenéra," dodal s úsměvem Václav Sedmidubský.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám