Hlavní obsah

Jubilejní park ve Znojmě čeká druhá etapa revitalizace

Novinky, Redakce Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znojmo zve občany na netradiční online veřejnou prezentaci. Tématem prezentace bude druhá etapa památkové obnovy Jubilejního parku.

Foto: Městský úřad Znojmo

Celkový pohled na park

Článek

Veřejnou prezentaci, která bude vysílána živě na Facebooku Znojma, povede autor celého projektu docent Pavel Šimek, stane se tak ve čtvrtek 14. května od 16:00 hodin.

S obnovou parku město začalo I. etapou v roce 2018. Druhá etapa revitalizace má být zahájena letos v létě. Cílem projektu je navrácení historické podoby parku, a proto jeho návrh vychází z dobře dochované archivní dokumentace a původních podkladů autora Josefa Kumpána.

„První etapa tohoto projektu vzbudila u veřejnosti velký zájem, přece jen se jedná o jeden z našich nejkrásnějších parků. Vzhledem k současné situaci se nemůžeme s veřejností sejít osobně, proto jsme se rozhodli pro tuto online variantu, která dá občanům možnost nad druhou etapou diskutovat nejen se mnou, ale především s autorem projektu,“ uvedl místostarosta Jakub Malačka.

Docent Šimek seznámí s průběhem druhé etapy, jejíž součástí bude obnova střední části parku (tzv. Rekreační trávník – C) a tzv. Květnice – D, která se nachází na rohu ulic Jubilejní park a Dělnická (v blízkosti Lidového domu).

Prezentaci bude možné sledovat na Facebooku města Znojma 14. května v 16:00 hodin. Přímý odkaz: https://www.facebook.com/znojmocity.cz/.

Dotazy k revitalizaci mohou občané zasílat předem na e-mailovou adresu sona.bystricka@muznojmo.cz, a to do středy 13. května. Zodpoví je docent Pavel Šimek nebo místostarosta Jakub Malačka přímo online na živém vysílání na Facebooku Znojma. Dotazy bude možné pokládat i online v rámci debaty.

Reklama

Výběr článků

Načítám