Hlavní obsah

Jiří Stivín zahájil festival České doteky hudby

Novinky, Veronika Michálková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již v běhu je dvanáctý ročník mezinárodního hudebního festivalu České doteky hudby. Koncerty v podání světoznámých umělců budou probíhat až do 6.1. 2011 na prestižních pražských pódiích.

Foto: Profimedia
Článek

Pestrou paletu koncertů v podání světoznámých umělců nabízí i letos MHF České doteky hudby. Festival byl zahájen 23.11. 2011 a potrvá do 6.1. 2011.

Festival zahájil koncert Pocta sv. Cecílii v podání jedinečného umělce Jiřího Stivína a jeho hostů. Na programu byla jak vlastní tvorba Jiřího Stivína, tak i hudba barokních skladatelů (Vivaldi, Telemann, Bach).

Letos festival nabízí šestnáct koncertů na sedmi prestižních pražských pódiích v podání Václava Hudečka, Jiřího Stivína, Ivana Ženatého a dalších.

V tomto vánočním období jistě potěší adventní koncerty. První adventní koncert se bude konat již tuto neděli v Domě U kamenného zvonu. Mezzosopranistka Andrea Kalivodová a klavíristka Kristína Kasíková pozvou návštěvníky na koncert s názvem Opera gala. Další adventní koncerty se pak uskuteční 3.12. v Clam-Gallasově paláci a 12.12. v Klášteře sv. Anežky České. 

Vánoce se blíží, neměly by však být jen ve znamení spěchu a nákupů. Vánoční atmosféru si můžete vychutnat i návštěvou vánočního koncertu s podmanivým názvem Hudba má duši. Na koncertě vystoupí Komorní orchestr Pavla Haase s Ivanem Ženatým, Petrou Vilánkovou a Janem Součkem.

Nový rok můžete oslavit také hudebně třeba ve vinárně Obecního domu v Praze. České saxonové kvarteto vám 2.1. 2011 předvede jak hudbu klasickou, tak jazzovou. Druhý novoroční koncert 3. 1. 2011 patří houslovému virtuozovi Václavu Hudečkovi a Karlovarskému symfonickému orchestru. Na programu jsou skladby ruských autorů. Zazní Čajkovského Koncert D Dur pro housle a orchestr, Symfonie č. 6 Patetická a Noc na Lysé Hoře M. P. Musorgského. 

Závěrečným koncertem je výlet do světa barokní opery, v podání Ensemble Damian a sólistů. Diváci se mohou těšit na Latinskou karnevalovou operu, která je pasticiem z oper A. Vivaldiho, G. F. Handela, A. Lottiho a dalších. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám