Hlavní obsah

Jezdecký festival v Lysé nad Labem pokračuje i o víkendu

Novinky, Jiří Cysař

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve dnech 18. až 22. března se na výstavišti v Lysé nad Labem koná již druhý ročník Jezdeckého festivalu, který veřejnosti představí na jednom místě všechny jezdecké disciplíny. O víkendu pokračuje atraktivním parkurem a drezurou koní.

Foto: Jana Bečková

Národní Hřebčín Kladruby

Článek

Festival se koná současně s 16. ročníkem veletrhu jezdeckého vybavení Jaro s koňmi 2015 a jarní částí výstavy Zemědělec.

Záštitu nad akcí převzala Česká jezdecká federace, která ve výstavní hale „C“ předvede všech svých 7 oficiálních jezdeckých disciplín.

Program ve středu 18. března byl kromě slavnostního zahájení věnován Pony skokovým soutěžím a skokovým soutěžím velkých koní. Skokové soutěže byly naplánovány i na čtvrtek 19. března, kdy vyvrcholil druhý ročník skokové části zimního seriálu Jump and Drive Winter Tour.

Jeho vozatajská část přišla na řadu v pátek 20. března, kdy v dopoledních hodinách byly nejprve zahájeny vozatajské soutěže jednospřeží, poté následovaly soutěže dvojspřeží. V podvečer přišla na řadu disciplína závody čtyřspřeží, kdy se představila i čtveřice koní z Národního hřebčína v Kladrubech nad Labem.

Soutěž byla nesmírně napínavá, publikum v hale jezdce nadšeně povzbuzovalo a oceňovalo jejich umění. Svou roli sehrálo i pověstné soutěžní štěstí, kdy byli potleskem oceněni i vozatajové, které při projíždění zatáčkou potkala technické závada, která jim znemožnila dokončit závod.

Zajímavým zpestřením vozatajských závodů byla soutěž minikoní - Falabella - skoky přes překážky s vodiči.Chovem těchto malých koníčků se zabývá např. jezdecká stáj Przechwozd.

V sobotním programu, který začíná v 9 hodin, se můžeme těšit na soutěže ve voltiži, což je gymnastické cvičení na koni. Česká republika patří v této disciplíně mezi světovou špičku.

Sobotní dopolední program se postará disciplína voltiž od 9 hodin a odpolední program od 13 hodin nabídne opět skokové soutěže. Pokud vytrváme do večerní show, můžeme se těšit na představení méně tradičních a méně známých jezdeckých disciplín, jako je ukázka reiningu, ukázka vytrvalosti, pas-de-deux koní Kinských, zrcadlové skákání minikoní, voltižní exhibici, vystoupení dámy v sedle, paradrezurní volná sestava na hudbu, vystoupení jezdkyně, trenérky a fotografky Anny Reinbergerové, šéfredaktorky časopisu Svět koní.

Nedělní program bude zahájen v 8 hodin a bude věnován drezurním soutěžím a to hlavně volným sestavám na hudbu včetně ukázky paradrezurního vystoupení. Skokový program by měl začít ve 14:00 hodin a připraveny jsou ten den tři skokové soutěže. Ty vyvrcholí závěrečnou Velkou cenou Czech Equestrian Teamu s výškou překážek 140 centimetrů.

Odpolední program ukončí parkurová Velká cena.

Reklama

Výběr článků

Načítám