Hlavní obsah

Jesenickem drnčely plechy, v nemocnici skončil cyklista

Novinky, Leona Roháčková

Čtyři dopravní nehody, jedno lehké zranění a škoda přes 300 tisíc korun, to je bilance nehodovosti z 21. listopadu na Jesenicku. Třikrát byly v hlavní roli automobily, poslední nehodu měl cyklista. On jediný skončil v nemocnici.

Foto: PČR Jeseník
Článek

První nehodu řešili policisté o půl devíté U Rejvízu. Třiadvacetiletý řidič Dacie Duster nepřizpůsobil rychlost auta namrzlé vozovce. „Najel do levotočivé zatáčky, dostal se do protisměru a následně za krajnici. Narazil do svodidel, převrátil se na střechu a pravým bokem narazil do vzrostlého stromu,“ popsala situaci mluvčí jesenických policistů Tereza Neubauerová. Mladý muž měl štěstí, ze zdemolovaného vraku vyvázl bez zranění. Škoda na vozidle byla odhadnuta na 250 tisíc korun.

O deset minut později projížděl stejným úsekem 48letý řidič s vozem. SsangYong Musso. „Vzhledem k situaci byl nucen strhnout řízení. Dostal se do smyku, vyjel vpravo mimo vozovku a narazil do břehu silničního příkopu,“ kometovala druhou nehodu mluvčí s tím, že řidič nebyl zraněn. Škoda je v tomto případě 70 tisíc korun.

O půl druhé odpoledne uzavřela na hodinu a půl u Pomezí hlavní tah na Javorník nehoda kamiónu. „Jednačtyřicetiletý řidič nákladního vozu sjížděl do Lipové-Lázní. V levotočivé zatáčce najel na okraj komunikace a tahač zajel pravým bokem do hlubokého příkopu,“ uvedla Neubaerová. Na tahači a nezpevněné krajnici vznikla škoda sedm tisíc korun, kvůli vyproštění ale musela být silnice mezi 15 a 16.30 hodinou uzavřena a doprava odkloněna.

Poslední nehoda se udála o půl čtvrté odpoledne v Supíkovicích. Sedmdesátiletý cyklista přehlédl neoznačený výtluk ve vozovce, vjel do něj a skončil na silnici. Utrpěl naštěstí jen lehké zranění, se kterým byl převezen do místní nemocnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám