Hlavní obsah

Jesenická nemocnice zakoupila dvě nové sanitky

Novinky, Lucie Drahošová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě nové sanitky má aktuálně k dispozici Jesenická nemocnice, která je členem skupiny AGEL. Moderní sanitní vozy jsou určeny pro převozy pacientů nejen v okrese Jeseník, ale i pro přepravu klientů v rámci celé České republiky. Do sanitních vozů nemocnice investovala téměř 2,6 milionu korun.

Foto: Lucie Drahošová
Článek

Nové sanitky nahradily vozy, které již byly zastaralé. „Nové sanitky poskytují nadstandardní vybavení a jsou schopny odolávat klimaticky těžším provozním podmínkám okresu. Našim pacientům tak nabízíme jedny z nejmoderněji a nejkomfortněji vybavených sanitních vozů,“ informoval vedoucí dopravy Jesenické nemocnice Lubomír Prachař.

Pro vyšší komfort pacientů je zadní část vozu vybavena ztmavenými skly, samostatnou klimatizací s přídavným topením a samostatným odvětráním. Vyšší komfort přepravovaným pacientům dále zajišťují moderní polohovatelná nosítka o nosnosti 250 kilogramů. Nosítka jsou navíc opatřena odnímatelným podvozkem, který umožní obsluze jednodušší manipulaci se samostatnými nosítky v těžce dostupných lokalitách. Bezpečnost jízdy zvyšují systémy ABS + EDS, MSR + ASR, a to především v zimních měsících či za špatného počasí.

„V současné době má nemocnice pět moderních sanitek,“ dodal Lubomír Prachař s tím, že starší sanitky se mění za nové zhruba po šesti až sedmi letech používání, nebo při více než 300 tisících najetých kilometrech.

Reklama

Výběr článků

Načítám