Hlavní obsah

Jedinečné kulturní zážitky nabídne Křižanské léto

Novinky, Klára Hrušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořadatelé festivalu Křižanské léto konečně odhalili tolik očekávaný program pro rok 2018. Návštěvníci se opět mají na co těšit. Na pódiu s výhledem na Ještěd se objeví ikony českého hudebního nebe a zazáří žhavé divadelní hvězdy.

Foto: Klára Hrušková
Článek

Festival zahájí slavná francouzská komedie O lásce, ve které se představí přední český herec Karel Roden s krásnou Janou Krausovou, a to 21. června. V roli manželů v ní humornou formou rozeberou partnerské krize ve snaze dojít ke společné harmonii. 

Se svým jedinečným programem Pocta Paganinimu se 3. července představí špičkový houslový virtuóz Pavel Šporcl. Jak už je z názvu patrné, koncert se ponese v duchu skladeb Niccola Paganiniho, který Pavel Šporcl doplní mluveným slovem.

19. července se na scénu postaví Michal Prokop, který kromě své pěvecké kariéry proslul jako moderátor pořadu Krásný ztráty. Spolu se svou kapelou Framus Five připomene své dosavadní výběrové písně jako je např. „Kolej Yesterday“.

O týden později v Křižanech vystoupí legenda české trampské a folkové hudby František Nedvěd se svou skupinou Tiebreak. V podvečer 26. července zazní ty nejznámější hity z jeho dosud vydaných alb včetně písní, které zpíval se svým bratrem Janem ve skupině Brontosauři.

Dne 10. srpna čeká návštěvníky Křižanského léta úspěšná americká komedie Vězeň na Druhé Avenue v hlavních rolích se Simonou Stašovou a Kamilem Halbichem. Příběh plný vtipných dialogů a komických situací o tom, jak se z běžného dne ve vteřině stane „den blbec“. Ztráta zaměstnání, vykradený byt nebo nefunkční výtah je jen malou ukázkou toho, co diváky čeká. 

Dalším bodem srpnového programu je koncert nejznámější country zpěvačky Věry Martinové. Nejen pro fanoušky je připraveno to nejlepší z jejího repertoáru. Ó Pane náš, Nebe, peklo, ráj nebo Až na vrcholky hor zazní 16. srpna.

Festival završí divadelní představení s názvem Prachy!!!, jehož hlavními postavami jsou Ondřej Vetchý a Vanda Hybnerová. Omylem sebraný kufřík s penězi rozhýbe plány manželského páru, ale především jeho vztahem. Kromě hlavních hrdinů do hry vstupují i další aktéři, kteří jim situaci rozhodně nezjednodušují. Nikdo se nebojí lhát, zapírat, a dokonce ani vydírat. Situační komedie o pomíjivosti všeho, co souvisí s penězi a bohatstvím pobaví každého, kdo se přijde 6. září na úspěšnou divadelní hru podívat.

Festival se již tradičně koná v přírodním amfiteátru obce Křižany, nedaleko Liberce.

Další informace a předprodej vstupenek na www.krizanskeleto.cz.

KŘIŽANSKÉ LÉTO 2018 – KOMPLETNÍ PROGRAM

21.6. O lásce – (K. Roden, J. Krausová) Studio DVA divadlo

21.6. O lásce – (K. Roden, J. Krausová) Studio DVA divadlo 3.7. Pavel Šporcl – Pocta Paganinimu

21.6. O lásce – (K. Roden, J. Krausová) Studio DVA divadlo 3.7. Pavel Šporcl – Pocta Paganinimu 19.7. Michal Prokop & Framus Five

21.6. O lásce – (K. Roden, J. Krausová) Studio DVA divadlo 3.7. Pavel Šporcl – Pocta Paganinimu 19.7. Michal Prokop & Framus Five 26.7. František Nedvěd a Tiebreak

21.6. O lásce – (K. Roden, J. Krausová) Studio DVA divadlo 3.7. Pavel Šporcl – Pocta Paganinimu 19.7. Michal Prokop & Framus Five 26.7. František Nedvěd a Tiebreak 10.8. Vězeň na druhé Avenue (S. Stašová, K. Halbich a další) Agentura Harlekýn

21.6. O lásce – (K. Roden, J. Krausová) Studio DVA divadlo 3.7. Pavel Šporcl – Pocta Paganinimu 19.7. Michal Prokop & Framus Five 26.7. František Nedvěd a Tiebreak 10.8. Vězeň na druhé Avenue (S. Stašová, K. Halbich a další) Agentura Harlekýn 16.8. Věra Martinová s kapelou

6.9. Prachy!!! – (O. Vetchý, V. Hybnerová a další) Divadlo Palace

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám