Hlavní obsah

Jaroměřští policisté radili důchodcům, jak na šmejdy

Novinky, Vratislav Konečný

Je s podivem, že se tolik seniorů stále nechá vtáhnout po mnohaletém mediálním upozorňování a varování na praktiky nekalých prodejců. Film Šmejdi předvádí praktiky prodejců, v Jaroměři po jeho zhlédnutí důchodci diskutovali s policii a pracovníky České obchodní inspekce.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

"Po zhlédnutí filmu Šmejdi, který rozkrývá drsné pozadí předváděcích akcí a prodejních výletů "s překvapením", který v místním kulturním stánku promítali v úterý důchodcům i ostatním zájemcům zástupci města Jaroměře, následovala zajímavá diskuze se zástupci České obchodní inspekce a Policie ČR.

Po ukončení dokumentu, ještě pod dojmem praktik, z kterých opravdu leckdy mrazilo a které zcela jasným a nehezkým způsobem vypovídaly o neúctě k seniorům, se mohli diváci zeptat na zcela konkrétní rady, jak se zachovat, aby se člověk do takové situace vůbec nedostal," sdělila mluvčí policie Náchod Eva Prachařová .

Za jaroměřskou policii se besedy zúčastnil zástupce vedoucího Obvodního oddělení Jaroměř npor. Jaroslav Šejna. Často diskutovanou skutečnost, že jednání zástupců firem je směsicí psychologické manipulace a nátlaku, s návštěvníky akce rozebrali zástupci obou institucí po stránce občansko i trestně právní.

 "Žádných složitých pouček se však dříve narození bát nemuseli. Do ruky dostali jednoduchý a přehledně zpracovaný leták Jak nespadnout do pasti a další užitečné informace. K tomu jim policisté přidali i kontakt přímo na místní obvodní oddělení Policie ČR, " dodala Eva Prachařová.

Reklama

Výběr článků

Načítám