Hlavní obsah

Jarní úklid ve Frýdku-Místku začne v pondělí

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Technické služby Frýdku-Místku se připravují na jarní úklid města. Pokud přes víkend nenasněží nebo neuhodí mrazy, zahájí úklid v pondělí 17. března. Souběžně bude probíhat čištění komunikací, včetně blokového čištění ulic, a úprava veřejné zeleně.

Foto: TS a.s. - společnost města

jarní úklid

Článek

„Naši zaměstnanci budou v rámci jarního úklidu pracovat i o sobotách. Pomáhat jim bude také 28 pracovníků v rámci veřejně prospěšných prací a 20 sezónních zaměstnanců. Ručně i strojově budou čistit komunikace, ale také vyhrabávat plochy veřejné zeleně, provzdušňovat travnaté plochy a upravovat výsadbu keřů,“ řekl ředitel TS a .s. Jaromír Kohut.

Jarním úklidem projdou ze všeho nejdříve nejlidnatější městská sídliště a nejfrekventovanější komunikace v majetku města. Do konce března budou vyčištěny také komunikace v místních částech Lysůvky, Zelinkovice a Panské Nové Dvory. V dubnu budou práce pokračovat v Lískovci, Chlebovicích a ve Skalici. Jarním úklidem projdou také hřbitovy a parky. Do příchodu velikonočních svátků by měly být všechny místní části města čisté.

„Uklízet začneme v pondělí na sídlišti Slezská, kde bude souběžně probíhat také blokové čištění ulic Novodvorká a J. Čapka. Pustíme se také do čištění nejfrekventovanějších komunikací, mezi které patří tř. T. G. Masaryka, Ostravská, Frýdlantská a další budou následovat. Do konce března budou vyčištěny také lávky a schodiště na Antonínově náměstí, na ulici Těšínská, Hasičská, Na Blatnici včetně nadchodu nad Revoluční. Jarní očistou projdou také všechny parky a hřbitovy,“ nastínil průběh prací Jaromír Kohut.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám