Hlavní obsah

Jarní slavnost zahájí v Dubé novou sezónu

Novinky, Lucie Heringová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každoroční Jarní slavnost odstartuje sezónu v Dubé. O program se postará kapela Ústečanka a dubské spolky. Zároveň se otevře dobročinná výstava v Galerii Šatlava.

Foto: Lucie Heringová

V loňském roce zde absolvovaly svou obnovenou premiéru Dubské mažoretky.

Článek

Město Dubá zve srdečně na Jarní slavnost, která se se uskuteční 1. května od 13 hodin na Masarykově náměstí v Dubé. A co bude na programu? Zahraje kapela Ústečanka, zakrouží zde spanilá jízda Veteran klubu, vystoupí Dubské mažoretky a předvede se i Karate klub Beringin.

Se slavností je spojena i vernisáž dobročinné výstavy čarodějnic, které nám zapůjčil Pepíček Blajda, jemuž bude určen výtěžek z dobrovolného vstupného na nákup nutného příslušenství k naslouchacímu zařízení.

Pepíček se narodil ve 29. týdnu těhotenství s vrozenou těžkou sluchovou vadou a nedávno mu byl diagnostikován atypický autismus. Ten se u něj projevuje sbírkotvornou činností zaměřenou na deštníky a čarodějnice. Vybudoval si svůj vlastní svět, který je pro něj asi krásnější než realita a rád by vás do něj prostřednictvím výstavy zavedl. Možnost prohlédnout si Pepíčkovu sbírku budete mít po celý květen v Galerii Šatlava v přízemí radnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám