Hlavní obsah

Jarní prázdniny budou v Techmanii patřit táborníkům

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční i moderní kriminalistické metody si budou moci školáci vyzkoušet v rámci týdenního programu v plzeňské Techmanii. V rámci jarních táborů dostanou děti jedinečnou příležitost stát se členem profesionálního týmu vyšetřovatelů "Kriminálky Techmanie".

Foto: Techmania Science Center

Tradiční i moderní kriminalistické metody si budou moci školáci vyzkoušet v rámci týdenního programu v plzeňské Techmanii.

Článek

Jarní příměstské tábory budou v plzeňském science centru probíhat v termínu od 9. do 13. března a jsou určeny dětem ve věku od osmi do dvanácti let. Tábory se uskuteční v prostorách hlavní expoziční haly Techmanie, v klubovnách a samozřejmě v moderně vybavených laboratořích. Táborníci tak mohou kromě odhalování zločinu objevovat i unikátní prostředí plné vědy!

V chemické laboratoři zjistí například, jak dokázat přítomnost některých prvků či látek ve vzorku z místa činu, vyzkoušejí si práci s UV lampou či pH metrem, nebo se seznámí s metodou v kriminalistice často využívanou, s chromatografií. Podaří se jim na základě indicií z místa činu odhalit vraha?

V biologické laboratoři si pak zkusí například postupy známé z kriminálních seriálů. Zjistí, co je pravda a co lež. Prozkoumají, jak vypadá lidský vlas pod mikroskopem nebo co se skrývá v lidských slinách. 

„Kapacita táborů je maximálně 20 dětí, abychom všem dětem věnovali individuální přístup. Míst je tedy málo, s přihláškami není radno váhat,” vyzývá Kateřina Techlová, vedoucí návštěvnického provozu.

Reklama

Výběr článků

Načítám