Hlavní obsah

Jarní festival zve návštěvníky do Mnichova

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnichovský Jarní festival zve k návštěvě bavorské metropole - na programu je od 20. dubna do 6. května.

Foto: Ivana Kvasnicová
Článek

Frühlingfest, považovaný za menší sestru podzimního Oktoberfestu, se koná na Theresienwiese. Typický je stejně jako podzimní slavnosti svými kroji a spoustou hudby a zábavních atrakcí. Mnichovský Frühlingsfest se koná od roku 1965 a patří k největším lidovým slavnostem v Mnichově.

Na Theresienwiese je připravena celá řada zábavních atrakcí, kolotoče, koně na svezení, trampolína na skákání, pro dospělé adrenalinové atrakce jako obří kolotoč vévodící celému areálu, který je vidět už zdaleka, a pochopitelně i bohatý hudební program.

Slavnost začíná v pátek 20. dubna v 14.30 hodin průvodem na Theresienwiese, otevřena bude každý den od 11 do 23 hodin, v pátek a sobotu je zavírací doba prodloužena až do 23.30 hodin.

V programu budou i speciální akce, jako je bleší trh pořádaný Bavorským červeným křížem (21. 4.), na 26. 4. je připravena bohoslužba od 10 hodin. Den označený jako  historický - pondělí 23. a 30. 4. potěší ty, kdož si zapomněli vyměnit s koncem roku 1989 starou měnu NDR za novou. Zde ji budou moci ještě využít. V pátek 27. 4. se mohou návštěvníci od 22 hodin podívat na velkolepý barevný ohňostroj, který ozáří celý Mnichov.

Reklama

Výběr článků

Načítám