Hlavní obsah

Janek Ledecký vyráží na vánoční turné, zastaví se i ve Vsetíně

Novinky, Klára Blažková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V neděli 21. prosince v 18.00 hodin zavítá známý český zpěvák, kytarista a skladatel Janek Ledecký do vsetínského Domu kultury, aby naladil své fanoušky a příznivce na sváteční notu v rámci svého vánočního turné s názvem Všichni dobří andělé.

Foto: archiv J. Ledeckého

Janek Ledecký

Článek

Janek Ledecký je jednou z našich nejznámějších hudebních hvězd. Poprvé si získal pozornost publika jako frontman rockové kapely Žentour. V roce 1992 se Janek vydal na samostatnou dráhu.

V posledních letech se věnuje komponování a muzikálové tvorbě, ve které vychází z nejslavnějších dramatických děl Williama Shakespeara (Hamlet a Othello). Je však také autorem muzikálu, inspirovaného životem slavného italského astronoma Galilea.

V Divadle Broadway se už po čtvrtou sezónu nasazuje v prosinci další Jankův muzikál Vánoční zázrak s hvězdným obsazením - Linda Rybová, Martin Dejdar, Marek Vašut, Martin Trnavský, Filip Blažek, Naďa Konvalinková, Petr Kostka, Petr Štěpánek, Jiří Langmajer, Aleš Háma...

Devět let však museli čekat fanoušci zpěváka na jeho nové album, které vyšlo v říjnu letošního roku. Na nové kolekci dvanácti písniček s názvem Všichni dobří andělé se podílelo 14 pěveckých hostů. Mezi nimi například Ivan Hlas, Ivana Chýlková, Dasha, Peter Nagy, Jožo Ráž, Marta Jandová, Marek Ztracený, Lucie Vondráčková nebo Petr Kolář. V jedné písni zaznívá i hlas Petra Muka. Základem nahrávky se staly jak Ledeckého přearanžované skladby, které napsal pro své projekty v průběhu minulých let, tak i novinky.

Skladby z nové desky představí Janek Ledecký i na svém tradičním vánočním turné, které bývá pravidelně již několik let vyprodané. Od listopadu do prosince tak objede se svým vánočním turné s podtitulem svého nového alba Všichni dobří andělé na 13 měst České republiky. V každém městě přivítá jako hosty vybrané účinkující z nového alba a dětský pěvecký sbor z místa vystoupení.

Vsetínské publikum se tak může těšit kromě Janka Ledeckého na Marka Ztraceného a Dětský pěvecký sbor Trávníček ze ZŠ Vsetín–Trávníky. Za doprovodu předního českého smyčcového kvartetu M. Nostitz Quartet a Jankových hudebních kolegů rockera Štěpána Smetáčka a Davea Mendéze, které doplní dívčí vokály, lidé uslyší nejen písně Ryba rybě, Sliby se maj plnit o Vánocích, ale také Pěkná, pěkná, pěkná a samozřejmě i několik písní od zahraničních autorů, ke kterým Janek chová úctu, jako jsou Bob Dylan, Sting a další.

Předprodej vstupenek probíhá v kině Vatra.

Reklama

Výběr článků

Načítám