Hlavní obsah

Janáčkova filharmonie Ostrava bude koncertovat v Karviné

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příznivci vážné hudby si ve středu 20. listopadu přijdou ve velkém sále karvinského Městského domu kultury na své. Od 19 hodin zde totiž proběhne koncert Janáčkovy filharmonie Ostrava, nazvaný jako Koncert pro cembalo a orchestr G dur.

Foto: MěDK Karviná
Článek

V programu zazní skladby: J. S. Bach - Koncert pro cembalo a orchestr G dur BWV 1057, A. Honegger - Symfonie č. 2; H. Górecki - Koncert pro cembalo a smyčcový orchestr op. 40, L. van Beethoven - Symfonie č. 7. Na cembalo zahraje Kateřina Chroboková, dirigentem koncertu je Petr Brabec.

Janáčkova filharmonie Ostrava se ve velmi krátké době od svého vzniku v roce 1954 zařadila mezi přední česká symfonická tělesa. Od roku 1958, kdy uskutečnila své první zahraniční turné, navštívila opakovaně téměř celou Evropu, Spojené státy, Japonsko, Jihokorejskou republiku, Tchaj-wan. Po České filharmonii je teprve druhým tuzemským symfonickým tělesem, které mělo příležitost se prezentovat i u protinožců v Austrálii.

Vstupenky je možno rezervovat na internetových stránkách Městského domu kultury.

Reklama

Výběr článků

Načítám