Hlavní obsah

Jako na zavolanou v České televizi

Novinky, Petra Kučerová

Jako na zavolanou - tak se jmenuje pozoruhodný projekt, který spustili uherskohradišťští divadelníci. Díky němu telefonují osamoceným seniorům a snaží se je v této těžké době přivést na jiné myšlenky. Ve středu 8. dubna o něm budou vyprávět i na ČT3, kanálu, který nabízí pořady pro seniory.

Foto: archiv Davida Vackeho

Herci Slováckého divadla telefonují seniorům. Na fotografii David Vacke, představitel Mirka Dušína z legendárních Rychlých šípů

Článek

„Chceme dávat seniorům vědět, že na ně nezapomínáme, a poděkovat jim za jejich neustálou přízeň. Když nemohou oni přijít za námi, tak my aspoň takto symbolicky přicházíme za nimi,“ sdělil spoluautor nápadu Josef Kubáník a neopomenul ani na dva další členy týmu, kteří u vzniku myšlenky stáli - tedy ředitele Michala Zetela a uměleckého šéfa Lukáše Kopeckého.

Herci mají za sebou už desítky telefonátů a setkávají se se silnými příběhy.

„Napsala nám například zdravotní sestřička z Prahy, která se kvůli enormnímu vytížení nemůže dostat za maminkou a poprosila nás o telefonát. Kolega Martin Vrtáček jí zavolal a zjistil, že paní nemá roušky, tak jí nějaké přivezl,“ vybavuje si herec, který sám telefonoval několika seniorkám.

„Myslím, že mám nové kamarádky a určitě jsme se neslyšeli naposledy,“ usmívá se herec, i když mu koronavirová situace pozastavila zkoušení hlavní role v komedii Deskový statek.

Do brněnského televizního studia, které bude o nápadu informovat ve středu 8. dubna po 17. hodině, přijede i s kolegyní Jitkou Hlaváčovou.

„Ze začátku jsem šila roušky a teď jsem k tomu přidala i telefonování a jsem ráda, že Slovácké divadlo pořád patří k těm, které má srdce na pravém místě,“ raduje se z nebývalé sounáležitosti oblíbená herečka. Ta pro změnu připravovala jednu z hlavních rolí v komedii Prokletí nefritového škorpiona. Oba divadelníci slibují, že budou se seniory v kontaktu, i když už se zase pustí do práce.

Jak na to? 

Chcete potěšit osamocené seniory telefonátem některého ze slováckých herců? Stačí jim napsat na jejich facebookové stránky nebo na e-mail marketing@slovackedivadlo.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám