Hlavní obsah

Jak závodníci Judo Academy čarovali v 1. lize

Novinky, Andrea Šálová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bylo krásné sobotní dopoledne 17. června a v turnovské sportovní hale v 11 hodin odstartovalo 2. kolo 1. ligy mužů.

Foto: Andrea Šálová

Vítězný tým Judo Academy Praha

Článek

Tým Judo Academy Praha se po dubnovém 3. místě chystal zaútočit na stupínek nejvyšší. Družstvo poskládané z trenérů a judistických kamarádů (jmenovitě: - 60 kg Mihula, - 66 kg Novakovský, - 73 kg Bindr, Jákl, - 81 kg Vaněk, - 90 kg Veselý, - 100 kg Moteff, + 100 kg Dobrev, Rašín, Pinta) mělo prostě motivaci.

První zápas s Tatranem Prachatice skončil drtivým vítězstvím JA Praha 5:2 a předznamenal tak běh celého dne. Judoclub Liberec „B“ se JA Praha sice snažil udolat, ale těsná výhra 4:3 dodala závodníkům sebevědomí a pomohla ve třetím zápase porazit tradičně nadupaný tým Judoclubu Plzeň (vítěze minulého kola) taktéž 4:3. A poslední výhra 4:3 nad domácím TSC Turnov už byla jen sladkou tečkou za celým kláním. A vítězství bylo doma.

Všichni nasazení závodníci podali výtečné výkony – suverénní byl v kategorii do 90 kg bývalý reprezentant Tomáš Veselý. Tým ostřílených závodních matadorů omlazoval v „šedesátce“ benjamínek Michal Mihula, který v lize sbírá své první zkušenosti.

Jasně a stručně - JA Praha si vykouzlilo 1. místo i celkové vedení a do podzimní části bude nastupovat jako favorit. Jeho šéf Jiří Vaněk pevně věří, že již v příštím roce nasadí své odchovance, kteří půjdou v jeho stopách a budou dál budovat dobrou pověst silného klubu Judo Academy Praha.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám