Hlavní obsah

Jablečné hody ve Šlapanicích

Novinky, Petra Svobodová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 8. listopadu provoní šlapanické muzeum jablka. Uskuteční se zde totiž jedna z doprovodných akcí k aktuální výstavě Jííídlo! aneb Dobrodružné příběhy našich snídaní, obědů a večeří.

Foto: Petra Svobodová

Jablečné hody

Článek

V nedělním odpoledni si návštěvníci mohou poslechnout přednášku o starých krajových odrůdách ovocných stromů, zhlédnout přehlídku jablek od místních zahrádkářů a zúčastnit se vyhodnocení soutěže o nejchutnější šlapanické jablko a nejlepší šlapanickou jablečnou dobrotu. Hodnotit se bude pochopitelně pečlivým ochutnáváním. Pro děti jsou přichystány poutavé hry a soutěže.

Akce je připravena ve spolupráci se Základní organizací Českého zahrádkářského svazu Šlapanice a začíná v 15 hodin v budově muzea.

V Muzeu ve Šlapanicích je od 30. října k vidění nová, zcela interaktivní, výstava o rozličných aspektech stravování v minulosti a současnosti. Takže návštěvníky čeká lov mamutů, opulentní hostiny Římanů, ale i tvrdá práce na selském dvoře ve středověku. Vitríny na výstavě Jííídlo! nemají místo. Vhodné pro rodiny s dětmi a jejich kamarády.

Muzeum Brněnska spravuje Muzeum ve Šlapanicích, Muzeum v Ivančicích, Podhorácké muzeum, Památník písemnictví na Moravě, Památník Mohyla míru a jeho nejnovější pobočkou je Vila Löw-Beer v Brně.

Reklama

Výběr článků

Načítám