Hlavní obsah

Inspirace Zlín chystá pro děti jednodenní Festival IQ Play

Novinky, Věra Stojarová

Inspirace Zlín ve spolupráci s obecně prospěšnou společností Zlínský zámek chystá pro děti jednodenní Festival IQ Play. Děti tak za vysvědčení dostanou od obou organizací dárek a mohou si užít první prázdninový den na zlínském zámku ve společnosti těch nejzajímavějších her.

Foto: Věra Stojarová
Článek

Na akci budou k vidění, ale hlavně k vyzkoušení hry a hračky edukativního charakteru, smyslové hračky, Montessori pomůcky, dřevěné hračky, logické hry, stavebnice a zvětšeniny her. Letní Festival IQ Play se chystá na sobotu 30. června a bude otevřeno od 10 do 19 hodin. Vstupné bude tentokrát dobrovolné.

Nádvoří a podloubí zlínského zámku se promění v jednu velkou hernu, která bude rozdělená do několika zón podle druhu her. Zóna logických her bude plná společenských deskových her, smart her pro jednoho hráče, logických her a zvětšenin deskových her. Stavebnicová zóna bude plná stavebnic z nejrůznějších materiálů. Chystají se i méně známé stavebnice. Baby zónu pak budou tvořit obří stavebnice, logické skládačky a smyslové hračky.

„Těší nás, že děti na těchto akcích zapomenou na své tablety a mobilní telefony a trpělivě si s chytrými hračkami hrají. Letní verze je takový dárek pro všechny naše věrné malé i velké návštěvníky,“ uvádí organizátoři festivalu.

 „Formát Festivalu IQ Play se ve Zlíně koná pravidelně a časem se stal putovním. Takže nás mohou navštívit rodiny s dětmi vlastně už po celé republice. Tzv. chytré hračky podporují u dětí kreativitu, představivost, logické a strategické myšlení a jemnou motoriku. Akce bude ukázkou přímé podpory technického vzdělávání dětí, která u těch nejmenších začíná právě hrou s těmito vzdělávacími hrami. Těší nás, že se na akci návštěvníci seznámí s chytrými hračkami od výrobců z celé republiky. Každý rok připravujeme také hodně novinek,“ doplnili organizátoři festivalu.

Letošní novinkou jsou například hlavolamy Recent toys. Originální holandské hlavolamy jsou vytvářeny ve spolupráci s Mensou, a proto si můžete vybrat ze široké škály od jednoduchých provázkových hlavolamů, přes netradiční tvarové hlavolamy až po velmi obtížné hlavolamy s desítkami převodů uvnitř.

Spousta návštěvníků se hlavolamů na Festivalu bojí a myslí si, že na to nemají buňky. Nevyzkoušet hlavolam by byla chyba. Je to totiž výborný relax, který doporučují psychologové. Fígl je v tom, že se soustředíte jen na to, jak vyřešit hlavolam, nikoliv na starosti, které vás trápí. Logické myšlení se dá také vypěstovat.

Podle matematika a největšího sběratele hlavolamů ve východní Evropě Jaroslava Flejberka je problém dnešní doby v tom, že se děti nedokážou soustředit na řešení matematického příkladu. Může za to hektická doba počítačová. Když dítě něco nebaví, okamžitě klikne na něco jiného a neřeší to, co by ho stálo větší úsilí. 

Vstupné bude dobrovolné a využije se na nákup nových vzdělávacích her. Organizátorem Festivalu IQ Play je spolek Inspirace Zlín, z. s. Akce se koná i v případě špatného počasí, bude přesunuta do interiérů zlínského zámku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám