Hlavní obsah

Impro Woo se dává Všanc

Novinky, Miroslav Moravec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Improvizační večery, trefně označované jako Impro Woo, kdy na scéně pražských komorních scén působí herečka, performerka a básnířka Jitka Osička v doprovodu bubeníka (Daniel Beneš či David Mauder), si pomalu získávají tradici a mají své stálé i nové příznivce.

Foto: Roman Šebek

Článek

Více než hodina stand-up výstupů, které se vzájemně propojují v jeden celek, skýtá možnost nahlédnout pod pokličku tématu určeného pro daný večer. Na čtvrtek 25. dubna od 19:00 si v pražské koncertní galerii Art Space zvolila Jitka Osička téma: Všanc.

„Stále dostávám otázku, jak Impro Woo večer popsat? Jedná se o rituální záležitost. Sjednocení energií prostřednictvím hudby, pohybu, příběhů, které splynou a přitom jsou vědomě prozkoumány a zasazeny do správného kontextu. Doslova miluji náročného diváka,“ říká performerka s úsměvem.

Art Space se tak může těšit na neopakovatelnou a přímo kouzelnou atmosféru. Postu hudebního doprovodu se tentokrát zhostí Ondřej Glogar. Hře na didgeridoo se věnuje více jak sedmnáct let. Pořádá kurzy po celém Česku. Jeho specifickým stylem je divoký a rázný projev v kombinaci s moderními rytmy. Atmosféru dotvoří i hrou na kosmický nástroj handpan.

„Ondřej je profesionál každým coulem. Již při prvním setkání mi bylo jasné, že zájem o společnou tvorbu je nasnadě,“ dodává Jitka Osička

Přijďte tedy v čas jara oslavit, potěšit a obohatit nejen duši, návštěvou již 11. Impro Woo večera.

Reklama

Výběr článků

Načítám