Hlavní obsah

I přes značné sucho se podařilo na mlázovské traktoriádě naplnit příkop vodou

Novinky, Jan Kaše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již desátý ročník populární soutěže traktorů se uskutečnil v Mlázovech na Klatovsku. Pořadatelé připravili náročnou a zajímavou trať.

Foto: Jan Kaše

Vodní příkop

Článek

V sobotu 25. července Mlázovy opět ožily oblíbenou traktoriádou, která každým rokem přiláká desítky soutěžících a stovky diváků.

Letošní jubilejní ročník přinesl určité změny na samotné trati, která se rozšířila, a některé překážky upravily. Například byla zvětšena mulda a vytvořena točna z pneumatik. Samozřejmě se zachovala nejnáročnější část – opakovaný sjezd k rybníčku, který vede mezi stromy a je lemován nejrůznějšími přírodními nástrahami, a také vodní příkop. Nechyběl však ani rychlý úsek, na němž mohli závodníci vytočit své stroje na maximum a vylepšit si tak celkový čas.

Nejvíce obsazená a také divácky nejatraktivnější byla kategorie tzv. domácí traktory (samovýroba). Jde o stroje, které jsou podomácku vyrobené z nejrůznějších dílů. Motory tak pochází z jawy, fiatu, škodovky, ale třeba také z trabantu. Na trať tedy vyráží skutečné originály, které jsou poskládané z komponentů od různých automobilových i motocyklových značek. To však rozhodně neubírá nic na jejich výkonu a někteří závodníci dokážou předvést nečekané kousky.

Další kategorií byly historické traktory. Ty si úspěšně poradily s náročnou tratí, ale samozřejmě jejich výsledné časy byly o něco horší.

Velkým zpestřením byl seskok parašutistů z výšky tisíc metrů. Všichni se bezpečně a hlavně naprosto přesně snesli na vyznačené místo, a to i přesto, že foukal poměrně silný vítr.

Nutno podotknout, že pořadatelé odvedli velký kus práce. Zajistili dostatek parkovacích míst, zvýšili bezpečnost diváků, nechybělo slosování vstupenek o zajímavé ceny a ukázky nejnovější zemědělské techniky.

Reklama

Výběr článků

Načítám