Hlavní obsah

Husté sněžení opět zkomplikovalo dopravu v Plzeňském kraji

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od pondělí 6. prosince pokryla Českou republiku další várka sněhu a dopravní situace se opět vážně zkomplikovala. Kluzká vozovka a snížená viditelnost vybízí řidiče v Plzeňském kraji ke zvýšené opatrnosti. Přesto již úterní dopoledne bylo poznamenáno řadou dopravních potíží.

Foto: Simona Chládková

Od včerejšího dne pokryla republiku další várka sněhu a dopravní situace na celém území se opět vážně zkomplikovala.

Článek

Silniční dopravu komplikuje celá řada pod tíhou sněhu ohýbajících se stromů. V okrese Plzeň-jih je aktuálně mezi obcemi Lhota a Dobřany přes celou šířku vozovky spadlý strom. Silnice je neprůjezdná, odstranění překážky lze očekávat v průběhu dnešního dopoledne.

Spadané stromy jsou problémem také na Klatovsku u obce Kolinec směrem na Puchverk. Stejná situace je i mezi obcemi Nýrsko a Dešenice, na místě zasahuje policie a hasičský záchranný sbor. V obci Vrhaveč došlo k havárii dvou automobilů, v důsledku nehody je neprůjezdný pravý jízdní pruh. Nehoda se obešla bez zranění.

Okres Plzeň-sever hlásí kluzkou vozovku a uježděný sníh, nedaleko obce Kralovice stojí v kopci uvízlý kamion.

V okrese Rokycany na 57. km dálnice D5 na trase z Rozvadova na Prahu došlo k dopravní nehodě, osobní automobil zde skončil v příkopu a částečně zasahuje do pravého jízdního pruhu. Nehoda se obešla bez zranění.

Spadané stromy komplikují provoz také na Tachovsku mezi obcemi Staré a Nové Sedliště.

Reklama

Výběr článků

Načítám