Hlavní obsah

Humanitární sbírka na pomoc Ukrajině chce zejména pomoci dětem ve frontových obcích

Novinky, Petr Oliva

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtvrtá humanitární sbírka, kterou pořádá nezisková organizace Humanitární pomoc Ukrajině, z. s., začala v pátek na Lannově třídě v Českých Budějovicích.

Foto: Petr Oliva

Stan na Lannově třídě

Článek

Nezisková organizace Humanitární pomoc Ukrajině, z. s. pořádá již čtvrtou humanitární sbírku v Jihočeském kraji. Tentokrát v krajském městě Českých Budějovicích. Program s názvem Srdce pro Ukrajinu je tentokrát určena především na pomoc dětem, školákům ve frontových obcích.

Začal školní rok a tak se hmotná část sbírky soustředí na školní potřeby, hračky, oblečení pro děti. Finanční část sbírky s názvem "Pomozme opravit školu v Krasnohorovce" je určena na opravu této školy ve frontovém městě. Pokud se škola do zimy nestačí částečně opravit, nebudou se děti mít kde učit.

Pomoc, která byla odvezena v srpnu do Brna (více než 500 kg) je již na místě v ukrajinském Slavjansku a je rozvážena po obcích, které to potřebují.

V srpnu se nezisková organizace Humanitární pomoc Ukrajině, z. s. stala členem ANNO - Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám