Hlavní obsah

Hůl prokletí: ilustrované fantasy má přitáhnout mladé čtenáře

Novinky, Vratislav Konečný
Aktualizováno

Odborníci si poslední dobou lámou hlavu, jak dostat děti a mládež od počítačů a vrátit je k četbě. Řada adolescentů má slabé vyjadřovací schopnosti, počítačové hry jim jazykotvorbu nenahradí. Nakladatelé se snaží přitáhnout k četbě novými žánry, fantasy táhne víc než klasické dobrodružné knihy.

Foto: Host Brno
Článek

Kniha bez obrázků může nudit, zvláště mladou generaci, která je zvyklá na komiksové příběhy, ostatně i starší odkojení Rychlými šípy, přes seriály v Abíčku či komiksový Čtyřlístek, měli tento druh četby rádi.

Nakladatelství Host Brno přichází se sérií PAX pro mladé čtenáře. Svěží černobílé kresby dávají knize šmrnc, četba není náročná, děj se rychle posouvá, takže je na co se těšit v příštím pokračování.

To záhadné podzemno

Čas tepe jako srdce. Při každém úderu slábne ochranný štít světa proti nadpřirozeným silám a zlo se chápe své příležitosti. V městečku Mariefred se začínají dít podivné věci. K životu se probouzejí nadpřirozené bytosti. Svět se ocitá v ohrožení. Hluboko v podzemí pod kostelním návrším je ukryta tajná, magická knihovna. Vědění a moc skryté za zamčenými dveřmi přitahují zlé síly a její ochrana slábne. Staří strážci Estrid a Magnar potřebují pomoc.

Dvanáctiletý Alrik a devítiletý Viggo se do Mariefredu přistěhují do pěstounské rodiny. Zdá se, že právě oni by měli být pomocníky v boji proti vzmáhajícímu se zlu. Jenže strážci knihovny si myslí, že bratři jsou na válečníky moc mladí, a chtějí je podrobit zkoušce.

Grim přízrak už čeká

Desetidílná série PAX je napínavá urban fantasy odehrávající se ve světě zabydleném bytostmi z hlubin staré severské mytologie. Zároveň je to dojemný příběh o síle sourozeneckého vztahu i o tom, jak je těžké naučit se znovu důvěřovat, když nás dospělí, na něž spoléháme, tolikrát zklamali. Po první dílu následuje Grim přízrak.

Svižný jazyk, atraktivní téma, napínavý děj a působivé komiksové ilustrace — ideální knihy pro ty, jimž čtení k srdci zatím moc nepřirostlo. Určeno čtenářům od devíti let

Reklama

Výběr článků

Načítám