Hlavní obsah

Hudební skupina Kamelot vystoupí na hradu Křivoklát

Novinky, Ivana Kvasnicová

V sobotu 30. července od 20 hodin vystoupí na hradě Křivoklát na dolním nádvoří známá hudební skupina Kamelot s Romanem Horkým a hosty.

Foto: skupina Kamelot
Článek

V Brně v roce 1982  Roman Horký a Radek "Bůček" Michal založili kapelu Kamelot. Tvorba je zařadila do škatulky Folk a country, autorem textů a skladatelem hudby zpěvák a leader skupiny Roman Horký.

Skupina Kamelot má za dobu své existence vydala 22 alb. Na podzim roku 2010 vydal Kamelot nové album s názvem 19 ztracených písní Wabiho Ryvoly. Kapelník Roman Horký si pro tento projekt vybral nejen muzikanty z Kamelotu (Viktor Porkristl), ale také výborné hosty, kteří svým uměním přispěli k úspěšnému natočení nového alba, a to Blanku Šrůmovou, vynikající zpěvačku z kapely Tichá dohoda a kontrabasistu Petra Surého ze skupiny Druhá tráva. 

Od ledna 2011 Kamelot koncertuje ve složení: Roman Horký – zpěv, kytara, Viktor Porkristl – zpěv, kytara, Blanka Šrůmová – zpěv, Petr Surý – kontrabas. V této sestavě se vrátil Kamelotu jeho původní styl a jak uvádí Roman Horký „je to návrat ke kořenům“.

Společně hrají také staré hity, na koncertu zazní písně jako: Amulet, Psáno na březové kůře, Rituál, Zachraňte koně, Vyznavači ohňů, Cikáni, Setři si slzy, Země antilop, Slib, Čas rozchodů a další. Návštěvníci koncertu uslyší i několik písní z nového připravovaného alba, které vyjde v roce 2012 u příležitosti 30. výročí vzniku skupiny.

Reklama

Výběr článků

Načítám