Hlavní obsah

Hrajeme spolu už podruhé na Masně a cítíme se tam úžasně, říká kapela Jamtour

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejen "starý dobrý" Marsyas, ale také vlastní písničky má ve svém repertoáru kroměřížská kapela Jamtour, která v pátek 15. dubna zahraje v hudební restauraci Stará masna v Kroměříži. Jádro oblíbené skupiny tvoří manželská dvojice Jana a Radislav Štěpánovi, která poskytla následující rozhovor.

Foto: Robert Rohál

Loni si kapela Jamtour zahrála v Kroměříži také na prvním ročníku festivalu Folková sobota ve dvoře.

Článek

Čeká vás vystoupení v hudební restauraci Stará masna, které máte společně kapelou BluessDefekt. Těšíte se? Hrajete v Masně poprvé?

Radislav Štěpán: Těšíme se. Každé vystoupení je pro nás malým svátkem. Naše muzika nás baví a jsme rádi, když ji můžeme předat dál a oslovit naše posluchače.  

Jana Štěpánová: Kluci z kapely BluessDefekt jsou kamarádi a máme je rádi. Hrajeme spolu už podruhé na Masně a cítíme se tam úžasně! Ty jo, to je rým, že?

Radislav Štěpán: Na Staré masně se hraje vždy super. Nejen že přijde spousta našich známých, ale tento hudební klub už má své fanoušky. Prostě si tady každý přijde na své. Takže zveme všechny v pátek 15. dubna v osm večer do Staré masny!

Jak jste nehráli dlouho v Kroměříži?

Jana Štěpánová: No, tak čtyři měsíce… Naposledy to bylo na vánočních trzích na Velkém náměstí. V lednu jsme totiž vyměnili bubeníka a museli s ním nazkoušet stávající repertoár. A protože je to bubeník šikovný, jsme nyní plně připravení na letní sezonu.

Předvedete i nový repertoár? A kdo se o něj zasloužil?

Jana Štěpánová: Ano, a moc se na to těšíme. Máme nově nazkoušené čtyři písničky a budeme mít malé překvapení. Zazpívá si s námi Bětka. Je to dcera našeho basisty. Byť mladinká, přesto velmi talentovaná a navíc majitelka zajímavého hlasu. To mně vždycky dostane, když vidím, jak to mládí je šikovné! Tak co bychom to nepodpořili.

Radislav Štěpán: Ale abych se vrátil k druhé otázce. Texty píše moje žena Jana a sem tam jí do toho fušuju já a náš basák. Jana zpívá a asi není nic lepšího, než si napsat text přímo na tělo. A to moje zná za ty roky manželství taky. Takže i pro mně dobrý. Hudbu zatím vybíráme z toho, co se nám líbí a někdy se zadaří, že i něco vytvoříme. 

Jana Štěpánová: Máme svůj repertoár, ale přesto se stále se vracíme k tvorbě skupiny Marsyas. Je to vlastně naše celoživotní hudební inspirace. Bez těchto písniček by to asi už ani nebylo ono.

Co vás čeká v nejbližší době, kde všude budete vystupovat?

Radislav Štěpán: Jak už jsme avizovali, nejbližší hraní je 15 dubna na Staré masně. Poslední sobotu v dubnu hrajeme na Oblastním kole Porty ve Svitavách. Bude tam čtrnáct kapel, tak doufáme, že nějakou přivezeme i do Kroměříže na Starý pivovar. V květnu zahrajeme v Olomouci a v červnu na Open festu v Hulíně. Prázdniny zatím nemáme uzavřené.

Jana Štěpánová: Od září budeme pravidelně hrávat v klubu Starý pivovar v Kroměříži  a budeme si zvát zajímavé hosty. Tak je potřeba jen sledovat propagaci.

Prozradíte současnou sestavu kapely?

Radislav Štěpán: Je nás pět a hrajeme ve složení Radislav Štěpán – akustická kytara, foukací harmonika, zpěv, Marek Vymlátil – kontrabas, basová kytara, Pavel Zrna – elektrická kytara, Tomáš Nedbal – bicí, Jana Štěpánová – percussion, zpěv.

Reklama

Výběr článků

Načítám