Hlavní obsah

Hradozámecká noc na Dobříši zavede návštěvníky do pohádek

Novinky, Michaela Fialová Rozšafná

Projít si historické komnaty za svitu lamp, zavítat v noci ke strašidelným Dobříšským přízrakům nebo se projít temným bludištěm ve francouzském parku. Noční prohlídky zámku skýtají tajemno, překvapení i nečekané zážitky. Na Dobříši se letos naposled uskuteční 29. srpna v rámci Hradozámecké noci.

Foto: Archiv zámku Dobříš

Noční prohlídky se o Hradozámecké noci ponesou na téma českých pohádek, také interiéry místností budou vyzdobené v pohádkovém duchu.

Článek

Tajemnou atmosféru doplní výklad průvodce, který seznámí návštěvníky se zámeckou historií a provede je salonky a komnatami. „Noční prohlídky se o Hradozámecké noci ponesou na téma českých pohádek, také interiéry místností budou vyzdobené v pohádkovém duchu. Těšit se můžete na hádanky, rébusy, veselé scénky i hudební vystoupení,“ sděluje Tereza Vyhlasová ze zámku Dobříš s tím, že na své si přijdou jak děti, tak jejich rodiče či prarodiče. „Prohlídka je určena všem generacím, na nočních prohlídkách se všichni pokaždé skvěle pobaví,“ říká Vyhlasová.

Noční prohlídky, které začínají v 19:00, 19:30, 20:00, 20:30, 21:00, 21:30 a 22:00, zavedou návštěvníky také do půdních prostor za Dobříšskými přízraky, do Zrcadlového sálu a francouzské zahrady. Rezervace míst je nutná na tel. 318 521 24 nebo e-mailem: info@zamekdobris.cz. Jednotné vstupné činí 150 korun, rodinné 400 korun.

Tradiční Hradozámecké noci se letos účastní na 80 památek po celé republice. Šestý ročník otevře v nočních a večerních hodinách hrady a zámky, které pro návštěvníky připravily netradiční program. Hlavní program se letos koná na zámku Kratochvíle, do projektu se zapojují státní i soukromé památky. Hlavním pořadatelem je Národní památkový ústav.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám