Hlavní obsah

Hořovický zámek připravil prohlídky pro náročné návštěvníky

Novinky, Libor Knížek

U příležitosti Dnů evropského dědictví připravil zámek v Hořovicích prohlídky pro náročné a vytrvalé návštěvníky. Prohlédnou si nejen všechny tři prohlídkové okruhy, ale také prostory běžně nepřístupné.

Foto: Libor Knížek

Zámek v Hořovicích

Článek

Zámek Hořovice připravil v rámci Dnů evropského kulturního dědictví speciální prohlídky. Návštěvníkům se naskýtá jedinečná možnost prohlédnout si najednou všechny zpřístupněné prohlídkové okruhy a navíc i prostory, které běžně přístupné nejsou. 

Z celkového počtu zhruba 160 místností (počítáno včetně provozních prostor a kanceláří) budou mít zájemci možnost projít zhruba šedesáti, a to v přízemí, prvním i druhém patře zámku. Během 150minutové prohlídky se návštěvníci dozvědí nejen základní informace o historii zámku a jeho majitelích, ale i informace, které se do běžných prohlídek nevešly, jako například situaci a historii zámku z dob ne tak dávných. Součástí prohlídky je totiž i výstava fotografií zachycujících obnovu zámku v průběhu 80. a 90. let 20. století. Dozvědí se, jak vlastně taková rekonstrukce zámku probíhá a co všechno obnáší. Výstava fotografií je umístěna ve věži nad hlavní budovou zámku, odkud je krásný výhled jak na město Hořovice, tak i do zámeckého parku.

Prohlídky se budou konat v sobotu 15. září a v neděli 16. září, vždy v 10.00 a 14.00 hodin a budou trvat 120 až 150 minut. Díky očekávanému zájmu doporučujeme prohlídky rezervovat na telefonu 311 512 479 nebo e-mailem na horovice@stc.npu.cz nebo doporučujeme on-line prodej na www.zamek-horovice.cz

Díky fyzické i časové náročnosti těchto prohlídek je rozhodně nedoporučujeme pro děti a osoby se sníženou pohyblivostí.

Po skončení prohlídky si nenasytní zájemci mohou prohlédnout jedinečnou výstavu kostýmů z televizních pohádek s názvem Zpátky do pohádky, oživenou videoprojekcí, nebo navštívit zámeckou kavárnu, kde si lze v rodinné atmosféře si vychutnat výbornou kávu a koláče.

Reklama

Výběr článků

Načítám