Hlavní obsah

Holešovský zámek zahajuje sezónu

Novinky, Dana Podhajská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zámek Holešov zahájí o víkendu plesovou sezónu. Během ledna, února a března se v historických sálech uskuteční sedm plesů, které navštíví kolem tří a půl tisíce lidí.

Foto: Dana Podhajská
Článek

„Plesy obsadí celý zámek od suterénního New Drive Clubu až po sály prvního patra. Musíme uklidit a připravit celý prostor,” řekl hlavní provozní zámku Martin David. 

Do historických sálů je třeba rozestavět sto dvacet stolů a pět stovek židlí. Nejreprezentativnější Velký sál, který má tři sta padesát metrů čtverečních, přitom stačí začít vytápět až v den konání. Díky nejmodernější technologii, která byla při rekonstrukci památky použitá, je vytopený už za tři hodiny. 

Zajímavostí letošní plesové sezony je doprovodná výstava Volného výtvarného sdružení Valašský názor, které v celé enfiládě prvního patra vystaví obrazy svých členů.

V sobotu 13. ledna v 19.30 hodin se koná 10. reprezentační ples města Holešov. 20. ledna následuje Myslivecký ples, 27. ledna Farní ples a 3. února Keltský ples. O týden později 10. února bude na zámku ples holešovského gymnázia a v pátek 16. února Ples Střední policejní školy Ministerstva vnitra Holešov. Plesovou sezónu ukončí Ples 2. ZŠ Holešov. 

Vstupenky na Reprezentační ples města, Myslivecký ples a Keltský ples je možné koupit v Městském informačním centru Holešov.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám