Hlavní obsah

Hokejbalová přípravka Hostivaře se stala vicemistrem ČR

Novinky, Ondřej Novák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Letohradě a Nekoři se o víkendu uskutečnilo šesté mistrovství ČR v hokejbalu v kategorii přípravek (do 11 let). Své zastoupení měl i klub z Prahy 15, HBC Hostivař, kterému se po celé tři dny dařilo a nakonec se z východu Čech jeho hráči vrátili jako vicemistři republiky.

Foto: Ondřej Novák

Zápas s Mostem přinesl sedm branek v síti soupeře. 3x se prosadil kanonýr Jan Čejka, dvakrát uspěl Kucharčík a po jedné brance přidali Vaniš a Petrák.

Článek

Trenér týmu Jaroslav Skalický jel do Letohradu s jasným cílem - pokusit se zopakovat loňský postup mezi osm nejlepších týmů v republice. Hostivařským se ale dařilo nad očekávání a postup do čtvrtfinále vzešel už z překvapivého vítězství v základní skupině, kde tým z Prahy 15 porazil Nižbor 7:0, Českou Třebovou 2:1, Svítkov 1:0 a nakonec i Most 7:1.

V nedělním čtvrtfinále nejdříve Hostivař vyřadila ambiciózní tým Alpiqu Kladno (1:0) a poté v souboji o postup do finále i druhý pražský tým na MČR, HC Kert Park Praha (2:0). Ve finále mistrovství republiky se HBC Hostivař postavila hokejistům Pardubic. Zkušenější soupeř si dokráčel díky výhře 5:0 k titulu mistra a na hráče Hostivaře tak čekal pohár za druhé místo a stříbrné medaile.

Na slavnostním vyhlášení navíc přebrali individuální ocenění i dva hráči Hostivaře. Nejlepším střelcem turnaje se stal talentovaný Jan Čejka, nejlepším obráncem byl vyhlášen Samuel Kucharčík.

Hostivařští tak dosáhli ve své krátké historii dalšího významného úspěchu v nejmladších kategoriích. Stali se vicemistrem ČR v kategorii přípravek.

Konečné pořadí MČR Přípravek 2012 - 1. Svítkov Pardubice B, 2. HBC Hostivař, 3. Letohrad, 4. Kert Park Praha, 5. Plzeň, 6. Česká Třebová, 7. Svitavy, 8. Alpiq Kladno, 9. Svítkov Pardubice A, 10. Autosklo Pardubice, 11. Třemošná, 12. Mladá Boleslav, 13. Hradec Králové, 14. České Budějovice, 15. Most, 16. Nižbor, 17. Nové Strašecí, 18. Letohrad B

HBC Hostivař na MČR 2012 v Letohradě reprezentovali: Jan Dostál, Marek Skalický - Ondřej Kolář, Matouš Kořínek, Lukáš Křenek, Tomáš Klapka, Samuel Kucharčík - Jan Čejka, Martin Petrák, Štěpán Bůžek, Daniel Vaniš, Tomáš Fic, Milan Bančanský, Vojtěch Kápička, David Waltr, Lukáš Grepl - trenéři: Jaroslav Skalický, Tomáš Grepl a Jan Dostál st.

Komentář trenéra J. Skalického: "Velice si vážím přístupu kluků, jelikož si dokázali několikrát sáhnout na dno svých sil a nebýt velké podpory rodičů, kteří mi pomáhali i s doplněním týmu, asi bychom takového úspěchu nedokázali. Děkuji rodičům, hráčům a realizačnímu týmu za překrásný sportovní úspěch, který se bude těžko obhajovat."

Více informací, články, fotogalerie a videa najdete na oficiálních stránkách HBC Hostivař, www.hbchostivar.cz, kde najdete i veškeré informace k náboru nových dětí a mládeže.

Reklama

Výběr článků

Načítám