Hlavní obsah

Hokejbalistům Kert Parku vstup do sezóny vyšel, v sobotu hrají v Pardubicích

Novinky, Michal Pěch

Diváci na pražských Lužinách sledovali úspěšný vstup extraligového Kert Parku do nové sezóny, když porazil Karvinou 3:1. O víkendu se Pražané utkají s favoritem z Pardubic.

Foto: Michal Pěch

Tomáš Sikora (HC Kert Park Praha) v obranném zákroku proti střele Martina Konečného (HbK Karviná) v prvním utkání letošní sezony

Článek

HC Kert Park Praha, celek hokejbalistů z Lužin, vstoupil do nové extraligové sezóny úspěšně. Pražané se v prvním utkání extraligového ročníku 2013/2014 utkali v sobotu 31. srpna doma na Praze 13 se slezskou Karvinou. Ačkoliv byli domácí před samotným utkáním mírným favoritem, stále je trápila rozšířená marodka.

Do utkání vstoupili aktivněji hosté z Karviné, jež v úvodu hráli dvě přesilové hry. První gólovou radost však zaznamenali domácí, které v závěru první třetiny poslal do vedení Jiří Kruček právě v přesilové hře. Slezané zaznamenali střelecký úspěch až ke konci druhé třetiny, když se Tomáš Tomiczek trefil v dvojnásobné přesilové hře.

Radost z vyrovnání na straně hostů však netrval dlouho. O tom, že přesilovky rozhodují utkání, přesvědčil diváky podruhé v utkání Jiří Kruček. Ve třetí třetině se karvinští ještě pokoušeli o vyrovnání, definitivní zvrat v utkání však přinesla šestatřicátá minuta a zakončení Parkána Luďka Hradeckého do odkryté branky. Kert Park tak zaslouženě porazil Karvinou 3:1 a zapsal si první 3 body do extraligové tabulky.

„Bylo vidět, že se jednalo o první kolo extraligy, protože zatím nejsme příliš sehraní. Také jsme se nechávali zbytečně vylučovat, ale v oslabeních i celý zápas nás v bráně podržel Petr Mikl. V utkání jsme částečně dopláceli na to, že je nás je zatím málo, nicméně důležité je, že jsme vybojovali první 3 body. Doufám, že se další hráči uzdraví a že budeme moci jet na další kolo do Pardubic ve větším počtu,” řekl po utkání domácí obránce Tomáš Sikora.

Utkání v Pardubicích

V nadcházejícím víkendu čeká Kert Park utkání v Pardubicích. Ty před začátkem sezóny získali významnou posilu v podobě reprezentačního brankáře Lukáše Heczka.

Pardubice v prvním utkání zaváhali na půdě Jihlavy, když ve třetí třetině inkasovali dvě slepené branky a následně v nájezdech nevstřelili ani jednu branku.

Jan Skřivánek hodnotil utkání pro klubový web Pardubic takto: „Do Jihlavy jsme si jeli pro 3 body a je velká škoda, že jsme si je nechali svou nedůrazností utéct. Jihlavě jsme první dvě třetiny zatápěli, ale bohužel velkých šancí jsme si moc nevytvořili. Ovšem 2 góly do poslední části se zdály jako dostatečný náskok. Ve třetí třetině jsme polevili v koncentraci a očekávali jsme, že se nemůže nic stát, za což nás Jihlava potrestala a dotáhla zápas do nájezdů, které se nám dlouhodobě nedaří a opět jsme při nich nevstřelili gól. Škoda ztracených bodů při takovém průběhu zápasu, budeme to muset odčinit příští týden doma proti Kertu.“

Oba dva soupeři se před sezónou již jednou utkali a to ve finálovém utkání Českého poháru, kdy Pardubice zvítězili 1:0. Druhé letošní vzájemné střetnutí se uskuteční v sobotu 7. září od 16.00 v pardubické hokejbalové aréně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám