Hlavní obsah

Hlavní nádraží v Karviné dostane novou tvář

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karvinské hlavní nádraží čeká rekonstrukce. Správa železniční dopravní cesty totiž připravuje stavbu Optimalizace trati Český Těšín – Dětmarovice, jejíž součástí je i rekonstrukce železniční stanice Karviná.

Foto: Milan Haluška

Současný stav karvinského nádraží

Článek

“V rámci stavby se v železniční stanici Karviná uskuteční rekonstrukce nejen ostrovních nástupišť mezi kolejemi č. 1 a č. 3 a kolejemi č. 2 a č. 4, ale také jejich zastřešení. Výška obou nástupišť bude nová pro pohodlný nástup a výstup cestujících, budou se rekonstruovat hlavní koleje č. 1 a č. 2 a předjízdné koleje č. 3 a č. 4., včetně nového systému odvodnění. Přístup na nástupiště bude zajištěn novým podchodem v místě stávajícího podchodu, který bude opatřen výtahy pro bezbariérový přístup na všechna nástupiště. Současně bude pro cestující zřízen nový informační systém," uvedl mluvčí SŽDC Tomáš Drvota.

Vzhledem k rekonstrukci stávajícího podchodu na ostrovní nástupiště, novému zabezpečovacímu zařízení, uložení inženýrských sítí a novému orientačnímu systému bude během stavby zrekonstruováno v nejnutnějším rozsahu i první nástupiště u výpravní budovy.

"Co se týče časového harmonogramu, v roce 2010 byla zpracována dokumentace k územnímu rozhodnutí. V současné době probíhá zpracování dokumentace ke stavebnímu povolení. Předpoklad dopracování projektu stavby v návaznosti na vydání územního rozhodnutí je únor 2013. Zahájení stavby se předpokládá ke konci roku 2013, dokončení pak v roce 2015," dodal Drvota.

Reklama

Výběr článků

Načítám