Hlavní obsah

Historické centrum Dobrušky už zdobí vánoční strom

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Historické centrum Dobrušky – pěší zónu náměstí F. L. Věka – po roce opět zkrášlil vánoční strom. V sobotu 16. listopadu dopoledne ho sem dopravili a nainstalovali pracovníci technických služeb města. Brzy ho také ozdobí, aby mohl být 1. prosince v 17 hodin slavnostně rozsvícen.

Foto: Leoš Dragúň

Jedle obrovská zdobí náměstí F. L. Věka v Dobrušce.

Článek

Letos se vánočním stromem v Dobrušce stala krásně rostlá jedle obrovská, jejíž stáří se odhaduje zhruba na třicet let. Strom byl pokácen z důvodu bezpečnosti, neboť svojí mohutností ohrožoval elektrické vedení a budovu bývalé základní školy v Domašíně.

Jedle měřila úctyhodných sedmnáct metrů, a proto byla ještě před naložením na valník zkrácena téměř o tři a půl metru. Poté strom už lety sehraná parta z technických služeb převezla za asistence městské policie na dobrušské náměstí a s rutinou upevnila do vymezeného otvoru.

Kulturního programu před slavnostním rozsvícením se v neděli 1. prosince tradičně zhostí žáci Základní umělecké školy v Dobrušce.

Reklama

Výběr článků

Načítám