Hlavní obsah

Herečka Simona Stašová je patronkou letošního výstupu na Svatý kopeček v Mikulově

Novinky, Jitka Sobotková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patronkou tradičního výstupu na Svatý kopeček v Mikulově se letos stane herečka Simona Stašová. Populární představitelka řady známých rolí vystoupá společně s představiteli města Mikulov a účastníky 67. pálavského vinobraní na Svatý kopeček, bude to již osmý ročník této akce.

Foto: archiv Město Mikulov
Článek

„Nabídka stát se letošní patronkou mě velmi potěšila. Mikulov je okouzlujícím městem, které stojí za to navštívit. Těším se na dobré víno a taky burčák,“ dodala k pozvání Stašová.

Nedělní polední výšlap na vápencový vršek má zviditelnit a podpořit obnovu kaple svatého Šebestiána a zvonice. Na začátku června započaly stavební práce v rámci projektu Obnova a využití kulturně-historické lokality Svatého kopečku v Mikulově, práce budou trvat rok.

„Opravou kostela svatého Šebestiána a kampanily se završuje letitý projekt a naše vize záchrany křížové cesty lemující Svatý kopeček. Budeme usilovat o to, aby byla zapsána na seznam památek UNESCO,“ řekl starosta Mikulova Rostislav Koštial. „Na obnově této unikátní památky se však může podílet každý zasláním své dárcovské DMS,“ doplnil.

Výstup na Svatý kopeček začíná v 11 hodin na mikulovském náměstí. Sponzorem výstupu je opět vinařství Vinofol, které pro tuto příležitost připravilo pro všechny zúčastněné přímo na vrcholu ochutnávku vín.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám