Hlavní obsah

Helena Vondráčková vystoupí v premiéře jako Donna v muzikálovém hitu Mamma Mia!

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Helena Vondráčková vystoupí v sobotu 21. listopadu poprvé jako speciální hostující hvězda v muzikálu Mamma Mia!, který je uváděn v Kongresovém centru Praha. Zpěvačka se představí v titulní úloze Donny, kterou ve filmové verzi světoznámého muzikálu ztvárnila americká herečka Meryl Streep.

Foto: produkce Mamma Mia!

Helena Vondráčková v zákulisí během zkoušek.

Článek

V české verzi muzikálu Mamma Mia! Helena Vondráčková zazpívá hity skupiny ABBA jako Dancing Queen, Super, Trouper nebo The Winner Takes it All. Posledně zmíněnou skladbu, která v českém provedení dostala název A ty se ptáš, co já, má v repertoáru už řadu let. Tehdy, když ji natočila s českým textem Zdeňka Borovce, byla jen jednou z mála interpretek, které tuto skladbu mohly se svolením švédských hitmakerů nazpívat.

„Na postavu Donny jsem čekala,” prohlásila s nadšením Helena Vondráčková, jež náročnou roli zkoušela už od srpna. „Nastupuji do úspěšně rozjetého vlaku a všichni mně ochotně pomáhali. Donna se mi dobře učila, je to výborně napsaná postava a je pro mě splněným snem. Zpívá, tancuje, má několik vtipných dialogů, je to výborná příležitost,” uzavírá Helena Vondráčková.

Muzikál Mamma Mia! oslaví začátkem prosince rok na scéně a přivítá 200 000. diváka. Show patří k nejúspěšnějším titulům hudebních divadel na celém světě a dodnes ji vidělo 57 miliónů lidí. V české verzi zábavného příběhu s hity skupiny ABBA dále účinkují Alena Antalová, Adéla Gondíková, Jiří Langmajer, Leona Machálková, Daniela Šinkorová, Roman Vojtek, Pavel Vítek, Hana Křížková, Jaroslava Kretschmerová, Petr Kolář, Jitka Asterová, Olga Lounová, Michael Foret, Michaela Nosková a další.

Helena Vondráčková během padesátileté umělecké kariéry nazpívala desítky hitů, prodala milióny nahrávek, vystupovala na předních scénách včetně newyorské Carnegie Hall, kde si zazpívala dokonce dvakrát (2000, 2005), a získala řadu domácích i mezinárodních ocenění. Mnohé její písničky naprosto zlidověly a jsou součástí kolekce nejoblíbenějších skladeb třech generací fanoušků.

Jako první česká zpěvačka povýšila statické zpívání u mikrofonu na skutečně hodnotnou podívanou, během které nejen zpívá či moderuje, ale také tancuje, stepuje a hraje na několik hudebních nástrojů. Svůj všestranný talent uplatnila rovněž ve filmu (Šíleně smutná princezna, Zpívající film, Romance za korunu, Jen ho nechte, ať se bojí...) a především v muzikálech, kde vytvořila hlavní nebo velké role v produkcích jako Bídníci, Hello, Dolly nebo Cats.

Díky výjimečnému pěveckému, pohybovému i jazykovému nadání, a také díky vytrvalé pracovitosti, se prosadila v zahraničí a stala se nejúspěšnější českou zpěvačkou všech dob. S úspěchem vystupovala nejen v německém teritoriu, ale také na řadě koncertů v Kanadě, Jižní Americe, Japonsku nebo Austrálii.

Reklama

Výběr článků

Načítám