Hlavní obsah

Hejtman přivítal trojčata narozená ve Fakultní nemocnici Plzeň

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trojčátka narozená v prosinci loňského roku přivítali ve středu 2. března spolu s jejich rodiči na krajském úřadě hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs, náměstkyně hejtmana Zdeňka Lišková, radní Jaroslav Šobr a radní Milena Stárková.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Chlapečci Vojtíšek, Kubík a Matyáš Galuszkovi přišli na svět 10. prosince 2015 v plzeňské Fakultní nemocnici.

Článek

Rodičům dětí hejtman předal děkovný list a peněžní dar ve výši 30 tisíc korun.

Chlapečci Vojtíšek, Kubík a Matyáš Galuszkovi přišli na svět 10. prosince 2015 v plzeňské Fakultní nemocnici. Od roku 2010 byli prvními trojčaty v tomto zařízení. Za posledních 12 let jsou pak tyto děti třetími trojčaty narozenými právě v plzeňské Fakultní nemocnici.

Chlapci přišli na svět ve 34. týdnu těhotenství, jejich porodní váhy byly v rozmezí 1760 g - 2100 g. V současné době mají Vojtíšek i Matyáš více než 5 kg a Kubík jen málo přes 4 kg.

Rodiče Petra Kučerová a Jan Galuszka převzali z rukou hejtmana šek na 30 000 Kč, drobné dárky a také větší ohrádku.

„Narození trojčat je unikátní záležitostí, proto jsme se rozhodli alespoň do začátku podpořit rodiče s chlapečky malým finančním darem. Jsem rád, že jsem mohl osobně popřát rodině zdraví, štěstí a především klidný start do života,” uvedl hejtman Václav Šlajs.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám