Hlavní obsah

Hardrocková veličina Jeff Scott Soto míří do Brna

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeff Scott Soto míří do Brna. Ne proto, že tato moravská metropole je zlatou lodí plnou děvčat, kterak zpíval Mládek, leč představit naživo s hutnou podporou kapely své poslední album Inside The Vertigo.

Foto: archiv
Článek

Evropské turné Live In The Vertigo Tour 2015 má zastávku i v naší vlasti, a to konkrétně v Brněnském klubu Melodka - oproti poslednímu loňskému výjezdu na evropské tažení to bude jediný tuzemský koncert (v dubnu 2014 vystoupil Jeff Scott Soto u nás na dvojici koncertů v Olomouci a v Plzni).

Jeho koncertní i studiová činnost se zprofesionalizovala v jeho osmnácti letech, kdy působil u Yngwie Malmsteena. Nazpíval jeho první dvě alba Rising Force a Marching Out, a i později byl přizván na devátém albu Inspiration tohoto významného rockového kytaristy, rodáka ze Švédska, působícího od 80. let v USA.

Sotovo jméno je dále spojeno např. s kapelami Talisman. W.E.T, Journey, spolupracoval s veličinami jako Brian Mayem či Axel Rudi Peel, pravidelně vystupoval jako jedna z hvězd v muzikálu Trans-Siberian Orchestra. Byl i členem super kapely Soul SirkUS, tvořené respektovanými muzikanty, kterými jsou kytarista Neal Schon (Carlos Santana, Journey), baskytarista Marco Mendoza (Thin Lizzy, Black Star Riders) a bubeníci Deen Castrobovo (Journey, Ozzy Osbourne,  Steve Vai…) nebo Virgil Donati (Ring of Dire, Planet X…).

Kromě toho samozřejmě jeho aktivity směřovaly k vydávání vlastních alb, k dnešnímu dni v počtu šesti titulů. Průřez jimi i ohlédnutí za jeho hudebním putováním spolu s novinkami bude pochopitelně tvořit základ repertoáru koncertu, na kterém ho doprovodí se kytarista Jorge Salan, baskytarista David Z Rock, bubeník Edu Cominato a BJ u kláves – tedy kromě změny na postu baskytaristy stejná kapela, jako loni.

Koncert se uskuteční 29. září od 20 hodin v klubu Melodka, Kounicova 20, pořádá ho plzeňská agentura Ozzy a Potkan, kde je možno získat další informace i o dalších blížících se rockových koncertech zahraničních umělců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám