Hlavní obsah

Handicapovaní sportovci zahájili novou sezónu

Novinky, Stanislav Merunka

V sobotu 8. března se konalo zahajovací kolo integrovaného závěsného kuželníku, které pro Asociaci integrovaných sportů o. s. uspořádalo o. s. Sportem proti barierám Nová Paka. V letošním roce nad celoročním kláním převzala záštitu společnost ČSOB Leasing.

Foto: Stanislav Merunka

sportovci iSK Vysočina

Článek

Tak jako v loňském roce se jedná o 5 turnajů, které se konaly, nebo budou konat 8. 3. ve Staré Pace, 17. 5. v Branžeži na Mladoboleslavsku, 7. 6. v Březejci na Žďársku, 19. 7. v Dolní Kalné na Trutnovsku - finále se poté uskuteční 13. 9. ve Staré Pace na Jičínsku.

Prvního kola, které se konalo v sobotu ve Staré Pace a do kterého bylo přihlášeno celkem 16 čtyřčlenných družstev z ČR, se za  iSK Vysočina zúčastnila dvě družstva - Bubáci a HSCVM.

Vzhledem k tomu, že se jednalo o první kolo, tak byly výkony obou družstev na velmi dobré úrovni. Družstvo Bubáků již opět tradičně skončilo na třetím místě s celkovým počtem 403 kuželek. Na druhém místě se umístilo družstvo domácích Pačáků ze Staré Paky s celkovým počtem 411 kuželek a na prvním místě družstvo Slavíků z Liberce s celkovým počtem 422 kuželek. Družstvo HSCVM se umístilo na krásném 5. místě. 

Třetí turnaj závěsného kuželníku bude tak jako v loňském roce pro Asociaci integrovaných sportů o. s. pořádat iSK Vysočina a Handicap Sport Club Velké Meziříčí v Dětském středisku Březejc.

Dále bude i v letošním roce probíhat 1. a 2. liga integrované boccie. Tato soutěž bude opět celkem tříkolová se dvěma otevřenými turnaji pro širokou veřejnost. Ligové turnaje se uskuteční dvakrát v Nové Pace a jednou v Hořicích v Podkrkonoší. Otevřené turnaje se budou konat v Brně a již tradičně v Osové Bítýšce na Žďársku - 4. ročník tohoto turnaje bude opět pro Asociaci integrovaných sportů organizovat iSK Vysočina a Handicap Sport Club Velké Velké Meziříčí.

Pokud by měl někdo zájem zúčastnit se našich aktivit nebo získat další informace o naší činnosti a výsledcích sportovců, navštivte internetové stránky www.iskvysočina.cz a neváhejte nás kontaktovat.

Dále je nutno poděkovat Kraji Vysočina, generálnímu partnerovi  společnosti  Maso Žďársko, Miloslav Švoma – Pila Radostín nad Oslavou, stavebniny Střechokoplex s. r. o Žďár nad Sázavou za jejich podporu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám