Hlavní obsah

Habartovští se znovu sešli na Štědrý večer u svého vánočního stromu

Novinky, Aleš Plevka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Něco mezi dvěma a třemi sty příchozích se sešlo na Štědrý večer ve 22 hodin na náměstí Přátelství, aby společně sdíleli nenapodobitelné kouzlo svátečních chvil. Této tradici kdysi před více než dvaceti lety dali vzniknout místní skauti, od nichž ji převzalo pod svá křídla město.

Foto: Aleš Plevka

Habartovský vánoční strom

Článek

Pod záštitou komise pro sport a kulturu a letos i za finanční podpory Karlovarského kraje byla opět dána všem zájemcům možnost sdílet sváteční chvíle s ostatními občany města. Během asi hodinového programu se tak potkávají a vzájemně si přejí sousedé, známí i přátelé, kteří se třeba blíže nesetkají po celý rok. A to je hlavní smysl celé akce.

Úderem 22. hodiny přistoupil k mikrofonu starosta města Habartova Ing. Petr Janura, který všem přítomným popřál krásné vánoční svátky a do nového roku hodně štěstí, úspěchů a hlavně pořádnou porci pevného zdraví.

Posléze před publikum předstoupila trojice zpěváků ve složení Eva Dvořáková, Ingrid Sedláková a Dan Krejčí, kteří se na zhruba čtvrthodinku zpěvu známých českých koled stali pro ostatní vítanými předzpěváky. Věrna dřívější skautské tradici spoléhala trojice pěvců pouze na své hlasy a na podporu dalších desítek zpívajících, kteří se k nim postupně přidávali.

Poté již mikrofony patřily Lucce Sivákové a Míše Holubové, které již za hudebního doprovodu cirka čtyřicet minut zpříjemňovaly přítomným atmosféru zpěvem více i méně známých koled a vánočních písní z tuzemska i zahraničí.

I když sněhu se na Štědrý večer Habartováci nedočkali, s přibývajícím časem začala poměrně rychle pod bod mrazu klesat alespoň teplota, čímž bylo divákům dáno přece jen jasně najevo, že nastává takřka konec prosince. Mnozí tak vzali rádi za vděk kalíškem dobrého svařeného vína, které i včetně čaje pro děti každoročně připravuje Habartov coby takový malý dárek pro své občany zdarma.

Po hodině byla malá slavnost u konce. Většina lidí se vrátila do svých vytopených domovů k televizi a dárkům, nemnozí však ještě pár desítek minut zůstali v několika hloučcích, ve kterých proudila živá debata.

Přestože letos účast na akci nedosáhla nejvyššího počtu, splnilo setkání své poslání. Lidé, kteří o to projevili zájem, se sešli, popřáli si a společně strávili hodinu svého času, který by jinak nejspíše prožili zavřeni každý zvlášť doma před televizní obrazovkou. Poděkování si tak docela určitě zaslouží všichni ti, kteří se na přípravě či realizaci akce v tento sváteční čas podíleli.

Reklama

Výběr článků

Načítám