Hlavní obsah

Gurmánské slavnosti s živou kulinářskou show poodhalí tajemství královských pokrmů na Loučeni

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letos poprvé se brány loučeňského zámku první říjnovou sobotu otevřou zdarma všem, co rádi hodují. Král Mlsoň zve všechny milovníky dobrého jídla a vybraných delikates na Slavnosti mlsných jazýčků. Královský kuchař předvede živou kulinářskou show, která poodhalí tajemství královských pokrmů.

Foto: zámek Loučeň
Článek

Celosvětově známý sýr Philadelphia se rozhodl ve spolupráci se zámkem Loučeň uspořádat pro všechny, co se této kulinářské akce zúčastní, ochutnávky vybraných specialit po celý den a vstup zdarma. Těšit se můžete nejen na sýr Philadelphia, ale i na lahůdky Cajthaml, uzenářství Krásno, nápoje Moštík, paštiky Pâté du Chef a mnoho dalších.

Účastníci gurmánských oslav se mohou zapojit i do napínavého souboje kuchařských dvojic. Odvážlivci z řad veřejnosti budou mít šanci předvést své kuchařské umění a získat hodnotné ceny.

Nejen tato soutěž je zaměřena na kuchařské řemeslo. Královský kuchař předvede pod modrou oblohou živou kulinářskou show, která poodhalí tajemství královských a pohádkových pokrmů.

Pro malé návštěvníky je připraveno pohádkové putování za poznáváním chutí, ve kterém se setkají s různými pohádkovými bytostmi a dostanou jedinečnou šanci splnit si s nimi nevšední úkoly.

Pro děti jsou dále připraveny soutěžní disciplíny, například stavba královského hradu z kostek cukru, dále pohádková představení v zámeckém amfiteátru, sklizeň bonbónovníku i oblíbené labyrintárium a lanové centrum zámku.

Reklama

Výběr článků

Načítám