Hlavní obsah

Grand Restaurant Festival nabídne tradice, speciality i maminčino jídlo

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Nejezte blbě!“ Tak zní motto IV. ročníku Grand Restaurant Festivalu, který se koná v rámci celé České republiky od 15. ledna do 28. února. Novinkou je důraz na lokální suroviny, biopotraviny a ekologické farmy, které spolupracují s festivalovými podniky.

Foto: Leona Roháčková

Ilustrační foto

Článek

„Myšlenkou festivalu je umožnit komukoliv, kdo má zájem o kvalitní gastronomii, aby navštívil nejlepší a zároveň leckdy dražší podniky, a to za symbolické ceny. Chceme prezentovat nejenom kvalitní restaurace, ale také farmy a tradiční suroviny ve vybraných regionech,“ vysvětlil zakladatel ankety Grand Restaurant Pavel Maurer.

Letos se festival, podporující kvalitní českou gastronomii společně s projektem Czech Specials aneb Ochutnejte Českou republiku, rozšířil do více než 100 restaurací. Šéfkuchaři restaurací nabídnou návštěvníkům jídla v kategoriích Farmářské tradice, Specialita šéfkuchaře a Nejlepší jídlo od maminky.

V Olomouckém kraji si festivalové menu mohou zájemci vychutnat v podnicích Abasta, Gastroland, IBS hotel, Trinity hotel, Moravská restaurace a Vila Primavesi v Olomouci, přerovském hotelu Jana a restaurace U labutě a v penzionu Myslivna ve Velkém Újezdu.

Čekají tam na ně speciality jako konfitovaná kachní prsíčka s omáčkou z černých bezinek a rakytníku, telecí líčka na červeném víně ovoněná švestkovými povidly, králičí stehýnko na zelenině s kaštanovou nádivkou či jelení steak v anglické slanině.

Těšit se mohou také na speciální „Mňam balíčky“, „Mňam Busy" a "Mňam Vlaky“.

Na III. ročníku Grand Restaurant Festivalu si pochutnalo přes 22 tisíc hostů, v letošním roce očekávají organizátoři ještě větší zájem českých a moravských gurmánů. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám