Hlavní obsah

Gangster, nebo detektiv - i to byl Komorní Lipník

Novinky, Monika Malíšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve dnech 27. až 29. září se v budově SPŠS v Lipníku nad Bečvou uskutečnil šestý ročník festivalu Komorní Lipník, na kterém se představila desítka rolových her z různých dílen po celé republice a ze Slovenska. Účastníci měli možnost okusit nejen larpy prověřené léty, ale také několik larpových prvotin.

Foto: Monika Malíšková
Článek

Díky autorům her se na chvíli stali gangsterem bojujícím o svůj podíl, detektivem bádajícím po pravdě, ale také účastníkem nejskvělejší dovolené jejich dosavadního života. Nabídka larpů byla tedy velice pestrá, co se žánru týče. K vyzkoušení byly hry na závažná témata, ale také humorné a odpočinkové. 

Každý si tedy přišel na své a každý účastník si mohl sestavit svůj program víkendu díky hrám rozloženým do pěti bloků. A tak pokud některý z účastníků nechtěl dohadovat se svými soky v Temné uličce, mohl odhalovat pravdu o atentátu na Hitlera několik pater nad ní. 

Na podobné akci se hráči opět sejdou 25. – 28. října, na LipConu, na kterém se již tradičně bude odehrávat turnaj v Dračím Doupěti.

Komorní larp by se dal považovat za interaktivní divadlo bez diváků, které využívá omezeného prostoru a rekvizit. Je to hra, při které hráči získají od organizátorů přidělenou roli s pevně daným charakterem a vztahem k ostatním postavám. Dále autor stanoví pozadí hry a doporučí hráčům cíle, kterých by měli ve hře dosáhnout. Hlavním cílem je vždy pobavit sebe a ostatní zároveň.

Většinu v česku odehrávaných larpů a komorních larpů naleznete na www.larpovadatabaze.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám