Hlavní obsah

Frýdek-Místek zahájí v pondělí opravu části frekventované komunikace

Novinky, Jana Matějíková

V pondělí 1. června bude zahájena oprava komunikace ve střední části třídy T. G. Masaryka ve Frýdku, a to od Rubikovy křižovatky po kruhový objezd. Frézování starého asfaltového povrchu a pokládka nového koberce budou s vyloučením provozu, tedy za úplné uzavírky, probíhat do neděle 7. června.

Foto: magistrát FM

Uzavírka části TGM

Článek

„Povrch komunikace v tomto frekventovaném úseku je nutné opravit. Jednak je ve špatném technickém a jednak bude v následujících měsících vystaven nadměrnému dopravnímu zatížení v souvislosti s objízdnou trasou, která tímto úsekem povede v rámci nahlášené uzavírky a oprav ramp estakády, která bude v režii ŘSD a bude dlouhodobá, přehoupne se až do poloviny příštího roku. Je tedy nutné, aby komunikace na třídě TGM byla technicky v pořádku a nápor vozidel vydržela,“ uvedl náměstek Karel Deutscher.

Autobusové zastávky „Frýdek, T. G. Masaryka“ budou v obou směrech bez náhrady zrušeny. Autobusy pojednou po objízdných trasách, což bude mít za následek několikaminutové opoždění spojů na dotčených autobusových linkách, a to i těch meziměstských. V rámci MHD se jedná o linky: 865 301, 865 302, 865 303, 865 305, 865 307, 865 311, 865 313, 865 314 a 865 317. Objízdné trasy budou vedeny po místních komunikacích, a to Hlavní třídě a Nádražní.

Pozměněn bude také provoz v přilehlé boční ulici Sadová, která vyúsťuje na TGM jednosměrkou. „V této ulici bude dočasně jednosměrka zrušena. Obousměrný provoz si vyžádá zrušení parkovacích míst před poštou,“ dodal náměstek Deutscher.

„Naši pracovníci 1. června před zahájením prací zajistí rozmístění přenosného dopravního značení a následně odfrézují stávající živičný kryt komunikace, který budou odvážet na Frýdeckou skládku. Poté povrch strojně vyčistí samosběrným zametacím vozem a vymění osm uličních vpustí a osm poklopů revizních šachet a upraví je výškově tak, aby byly v úrovni budoucího povrchu vozovky. Součástí prací budou také lokální opravy žulových obrub a jednořádku z žulových kostek. Pokládka asfaltobetonového koberce je plánována na sobotu. V neděli bude následovat ošetření pracovních spár v asfaltovém povrchu a závěrečný úklid včetně odpoledního otevření uzavřeného úseku,“ popsal Jaromír Kohut, předseda představenstva městské společnosti TS a. s., která opravu povrchu komunikace zrealizuje.

Náklady na opravu komunikace přesáhnou dva miliony korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám