Hlavní obsah

Frýdek-Místek v tropických dnech osvěžuje kropicí vůz 

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V tropických dnech, kdy se teploty přehupují přes 30 stupňů Celsia, již tradičně a pravidelně projíždí Frýdkem-Místkem kropicí vůz. Užitkovou vodou skrápí vyprahlé komunikace a do ulic vypouští vodní mlhu.

Foto: TS a.s.

kropicí vůz - na ulici 8. pěšího pluku v Místku

Článek

Ochlazovaní komunikací má příznivý účinek na asfaltový povrch a vypouštěnou vodní mlhou se zvyšuje vlhkost vzduchu. O prodlouženém tropickém červencovém víkendu, kdy teploty překračovaly 35 st. C, bylo na skrápění komunikací spotřebováno 88 tisíc litrů vody.

Technické služby svým kropicím vozem v odpoledních hodinách objíždí náměstí ve Frýdku i v Místku a projíždí také ulicemi s větším pohybem osob, například T. G. Masaryka, Nádražní, Ostravská, Frýdlantská, Palackého, Politických obětí nebo 8. pěšího pluku. Mimo to zajíždí také na lidnatá sídliště, kterými projíždí, pokud má umožněn průjezd mezi zaparkovanými vozidly.

„Skrápěním dochází ke snížení teploty komunikací, ale také ke snížení prašnosti a naopak ke zvýšení vlhkosti vzduchu. Cílem je alespoň částečně zmírnit teplotu rozpálených ulic v centru města i na sídlištích a přispět tak i v horkých a parných letních dnech k vytvoření příjemné a pohodové atmosféry ve městě,“ řekl ředitel představenstva technických služeb Jaromír Kohut. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám