Hlavní obsah

Frýdek-Místek rozkvetl, v létě přibydou i záhony s vyobrazeným logem města

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Statutární město Frýdek-Místek je v těchto dnech plné rozkvetlých stromů, keřů a květin. Záhony kolem frekventovaných komunikací, uvnitř kruhových objezdů, ale také v parcích zdobí především tulipány, hyacinty a narcisy, které doplňují převážně macešky, sedmikrásky a chejry.

Foto: Jana Matějíková

Ulice 8. pěšího pluku a Ostravská.

Článek

Tradičně již několik let postupně rozkvétají kruhové objezdy na třídě T. G. Masaryka a ulici Frýdlantská, záhony se pyšní také ulice Revoluční, Radniční, Ostravská, 8. pěšího pluku.

Nově byly založeny záhony před základní školou na ulici Pionýrů a také pod místeckým náměstím u podchodu u prodejny Albert. Květiny pravidelně rozkvétají také v Sadech Bedřicha Smetany nebo Parku Pod zámkem. Po odkvětu cibulovin budou záhony osázeny převážně letničkami, ale i trvalkami.

„V souvislosti s oslavami 750. výročí založení města budou město v létě zdobit také záhony, na kterých bude vyobrazeno nové logo města nebo jeho jednotlivé znaky. Objeví se zejména v blízkosti frekventovaných komunikací, na ulici Revoluční, přesněji na záhonech, které v minulosti zdobilo luční kvítí, dále uvnitř kruhového objezdu na ulici Slezská, na Hlavní třídě poblíž bývalého autobusového stanoviště a také na zelené ploše naproti místecké knihovny, v místě křížení ulice 8. pěšího pluku s Hlavní třídou,“ uvedl primátor Michal Pobucký.

Doplnil, že logo města na záhonech bude vyobrazeno prostřednictvím modrých lobelek a bílých begónií, které budou pro zvýšení kontrastu doplněny vhodnými letničkami. Vysazovat se začnou na přelomu května a červa a město budou zdobit až do podzimu.

Město květinovou výzdobu stále rozšiřuje a obohacuje. „Pohled na rozkvetlé záhony, ale také rozkvetlé sloupy veřejného osvětlení nebo pyramidy na náměstích v nás všech zmírňuje stres a napětí, kterého je kolem nás díky zrychlenému životnímu tempu docela dost. Předpokládám, že ve městě budou nové záhony a tedy i další tisíce květů stále přibývat,“ dodal primátor Michal Pobucký s tím, že zaměstnanci technických služeb udržují záhony pravidelně bez ohledu na nepřízeň počasí.

Město každoročně investuje do květinové výzdoby nemalou částku, letos to bude jeden milión osm set tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám